Při brouzdání Instagramem jsme narazili na video s přípravou cappuccina bez mléka. Mělo velké množství interakcí a bylo extrémně zajímavé. Posuďte sami.
Trik celého procesu spočívá v tom, že napěněné mléko je třeba nahradit aerocanem, o kterém jsme na Blogu o kávě už psali. Aerocano je vlastně Americano s ledem napěněné pomocí trysky kávovaru. Tímto způsobem lze vytvořit pěnu, kterou v cappuccinu nahradíte napěněné mléko.
Barista Filip Lörinc se s cappuccinem bez mléka zdatně popral. Přiznal, že se trochu potrápil, ale nakonec to zvládl. Podívejte se na video:
Brazilská káva od Kávoholika
Při pokusu jsme použili kávu Brazílie Daterra Summer Solstice z pražírny Kávoholik. Jde o směs odrůd Paraíso a Bourbon vypěstovaných na farmě Boa Vista a zpracovaných metodou tepelné fermentace. Káva má SCA cuppingové skóre 88.
Náš tip: při nákupu na e-shopu kavoholik.sk můžete využít slevový kód BLOGOKAVE10.










