Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Zdraví

Exotický test: Zelená káva s houbou Reishi

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
14. ledna 2024
zelená káva s hubou reishi - titulná fotka
Share on FacebookShare on Twitter

Vzpomínáte si ještě na instantní kávu s kousky zlata? Vášně vyvolané touto divokou kombinací ani nestihly vychladnout a už tu máme další úlet. Navíc od stejného výrobce. Zelená káva s houbou Reishi slibuje blahodárné účinky na vaše zdraví. Co od ní můžete očekávat? Pojďte se na to spolu podívat.

zelená káva s houbou reishi

V balíčku byste měli najít jen dvě složky:

  1. Drtivou většinu složení tvoří zelená, stoprocentní arabika z Brazílie. Zelená káva v praxi představuje syrové, nepražené kávovníkové zrno. Nepražené kávě se často připisují účinky související s hubnutím a spalováním tuků.
  2. Zbylá čtyři procenta zastupuje prášek Reishi. Pro nás dosud neznámý pojem je lidovým názvem pro houbu Ganoderma lucidum. Ganoderma je už stovky let součástí tradiční čínské medicíny. Může mít pozitivní vliv na imunitní systém, nervový systém, nespavost, hypertenzi či revmatismus. Dokonce se může používat jako podpůrný prostředek při léčbě rakoviny.
zelená káva s houbou reishi - obal zezadu

Léčivé účinky zelené kávy ani prášku Reishi v této ochutnávce nepotvrdíme ani nevyvrátíme. Od toho tu nejsme. Během testování jsme však nezhubli, lépe nespali a ani jsme se necítili zdravěji.

Zvláštní obsah balení

Z balení na nás vykoukla skutečně podivná směs. Nahrubo namleté kousky syrových kávovníkových zrn se míchaly s mnohem jemnějšími částicemi. Směs proto působí zvláštně a heterogenně. Pokud jste se už se zelenou kávou setkali, určitě víte, že voní diametrálně odlišně od té pražené. Její aroma se dá často přirovnat k posečené trávě nebo vysušenému senu. Jednoduše nic, co by na vás křičelo: „Ochutnej mě!“

zelená káva s houbou reishi - pohled dovnitř

Záhadný návod na přípravu

Po rozpačitých prvních dojmech se nám naskýtají dvě zásadní otázky: „Proč bychom to měli pít?“ a „Jak si máme zelenou kávu s Reishi připravit?“ První otázka je spíše řečnická, ale odpověď na tu druhou je klíčová. Výrobce na svém obalu naštěstí uvádí návod na přípravu. Citujeme: „V kávovaru příp. jen zalít vroucí vodou 5-7 g kávy na 150 ml vody.“ Nejzáhadnější pasáž návodu je ta, která hovoří o přípravě v kávovaru. V jakém? Pákovém nebo automatickém? Kam ji máme nasypat? Je těžké představit si, že bychom tímto výrobkem nakrmili jakýkoli kávovar. Proto raději volíme přípravu na styl „turka“.

reishi green coffee

„Zelený turek“

Přesně podle instrukcí sypeme do šálku sedm gramů směsi zelené kávy a houbového prášku. Zaléváme vroucí vodou o objemu 150 mililitrů a čekáme, co se stane. „Zelený turek“ vypadá až trochu tragikomicky. Některé velké kousky zelené kávy zůstávají plavat na povrchu a navozují dojem, že jsme si právě zalili instantní hrníčkovou polévku. Avšak tato polévka voní jako seno. O doporučeném čase extrakce jsme od výrobce nedostali žádné informace. Předpokládáme však, že si bude vyžadovat co nejdelší dobu styku s horkou vodou. Počkáme několik minut, než se nápoj ochladí na teplotu, která nám neublíží a pravděpodobně už nepomůže ani extrakci.

zelená káva s houbou reishi - zalévání

První lok je zvláštní. „Turek“ nejenže voní, ale i chutná extrémně „zeleně“. Výluh je poměrně slabý, strukturou a tělem připomíná bylinkový čaj. V chuti je nejvýraznější zelená čerstvá tráva. Žádnou „houbovou“ chuť ve výluhu nenacházíme. Každým dalším soustem si na chuť nápoje zvykáme víc a víc. Nakonec, jako by naše chuťové buňky akceptovaly zvláštní a netradiční chutě a přestaly je považovat za nepříjemné. Šálek jsme byli schopni dopít. Celý balíček bychom však určitě nezvládli.

Zelená káva s houbou Reishi: Verdikt

Zelená káva s práškem z léčivé houby Reishi není žádným gurmánským zážitkem. S kávou, jak ji znáte, nemá chuťově společné vůbec nic. Kávu přece lidstvo nezačalo pražit jen tak pro srandu. Na druhé straně, výluh ve formě „turka“ nechutná nepříjemně ani odporně. Když se tedy rozhodnete pít nepraženou kávu obohacenou o houbu z čínské medicíny kvůli ozdravným účinkům, nemusíte čekat žádnou torturu.

Náš tip: zasloužíte si pít kvalitní kávu – klikněte ZDE a zobrazí se vám aktuálně platné slevové kódy do řemeslných pražíren kávy.

zelená káva s houbou reishi - ochutnávka
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: kávazelená káva
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
cortado

Co je cortado a jak se liší od cappuccina?

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

baristická váha Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein koťogo kyselost kávy káva káva a spánek káva a zdraví Kávoholik kávovar kávovník kávová zrna kávové kapsle kávové nápoje kávové trendy Marián Takáč Michal Šturc moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy odbourávání kofeinu Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor starbucks vietnamská káva výběrová káva zajímavosti o kávě šálek na kávu

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL