Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Metody přípravy

Experiment s moka konvičkou: Do spodní nádobky jsme nalili mléko a takhle to dopadlo…

Ladislav Király Od Ladislav Király
16. ledna 2025
príprava Milkyway od Goriffee cez koťogo a z mlieka
Share on FacebookShare on Twitter

Nedávno jsme provedli test, v rámci kterého jsme do nádržky automatického kávovaru místo vody nalili mléko. Nebylo to nic moc, ale vzápětí jsme od vás obdrželi zprávy, že něco podobného jste už zkoušeli s moka konvičkou. A prý vám chutnalo.

Upřímně, o tom, že takto připravená káva chutnala, jsme si už od začátku mysleli své. Prohřátí mléka na teploty nad 70 stupňů Celsia totiž nepřináší nic dobrého a při přípravě přes moka konvičku je přece nutné nahřát tekutinu ve spodní nádobce na více než 90 stupňů.

Z uvedeného jsme museli předpokládat, že mléko se už začne připalovat a srážet. To se nakonec i potvrdilo a podivné kapučíno, které jsme z moka konvičky přelili do šálku, bylo chuťově nepříjemné. A to i navzdory kávě Milkyway od Goriffee, která se u vás těší velké oblibě.

koťogo a Milkyway od Goriffee

Milkyway od Goriffee

Kávu Milkyway z pražírny Goriffee jsme pro tento pokus vybrali schválně. Espresso blend pocházející ze zrn z Brazílie a Kolumbie je stavěný tak, aby byl vynikající do mléčných kávových nápojů jako latté, cappuccino nebo flat white. Milkyway nabízí tóny čokolády, karamelu a nádech oříšků.

Směs je navržena tak, aby doplňovala krémovou, bohatou texturu mléka a nabízí harmonickou rovnováhu zvýrazňující každý doušek. Pražená je tak, aby vynikla přirozená sladkost a komplexnost zrn a vytvořil se chuťový profil, který se krásně spojuje s mlékem. Už předem bylo zřejmé, že pro náš pokus neexistuje lepší káva.

Náš tip: při nákupu Milkyway na eshopu goriffee.com využijte slevový kód BLOGOKAVE10.

Goriffee Milkyway – zrna

Skončilo to fiaskem

Ale zpět k experimentu. Nevydařil se, výsledný nápoj nám nechutnal a s kolegou Filipem Lörincem jsme ho označili za fiasko. Shodli jsme se na tom, že taková příprava kávy není dobrý nápad a nic podobného vám nedoporučujeme. Kávu Milkyway jsme doslova pokazili.

„Mléko se při takovéto přípravě kávy zahřeje na příliš vysokou teplotu, což se pak odrazí na chuti i aromatu nápoje, ale i na stavu konvičky,“ konstatoval Filip. „Jakési cappuccino, které z moka konvičky vyteklo, mělo nepříjemný zápach připáleného mléka a sem tam v něm plavaly kousky sraženého mléka. V chuti byla cítit připálenina a různé hořké tóny.“

Milkyway od Goriffee – nevydařený pokus připravit kávu z mléka v moka konvičce

Nepříjemné překvapení nás čekalo i při čištění samotné moka konvičky. Na její stěnách se z připáleného mléka vytvořil mazlavý povlak, který nebylo jednoduché vyčistit.

„Zohřívání mléka trvalo déle než zohřívání vody a zajímavé bylo i to, že uvnitř bojleru nám po pokusu zůstala téměř polovina mléka, která nedokázala vystoupat do horní nádobky moka konvičky,“ dodal Filip Lörinc.

Experiment jsme zaznamenali i na videu:

Zobrazit tento příspěvek na Instagramu

A post shared by Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: příprava kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Následující článek
hygiena kávovarov

Hygiena kávovarů: Co všechno byste měli svému miláčkovi dopřát?

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

arabica Be:café bezkofeinová káva bušení srdce po kávě cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso festival kávy filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva intolerance na kofein Kofein koťogo káva káva a spánek káva a zdraví káva s mlékem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje liberica Marián Takáč moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty robusta rozhovor spracování kávy stupně pražení kávy Valerian Hrala výběrová káva zajímavosti o kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL