Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Metody přípravy

Kapučíno z napěňovače za necelých 7 eur: Sci-fi, nebo příjemné překvapení?

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
16. července 2025
napeňovač mlieka Snips z Alzy
Share on FacebookShare on Twitter

Dá se pomocí manuálního napěňovače za necelých sedm eur připravit kapučíno jako z kavárny? Příslušenství pro přípravu kvalitního espressa a mléčných nápojů na jeho bázi často stojí stovky až tisíce eur. Ale co když existují i levnější alternativy?

Rozhodli jsme se, že pro vás otestujeme několik budgetových hraček na přípravu kávy z portálu alza.sk. Šli jsme vysloveně po ceně. První „hračkou“ je manuální napěňovač mléka od italské značky Snips. Za cenu 6,99 € s DPH slibuje vytvoření mléčné pěny vhodné pro přípravu kapučína. Je tomu skutečně tak? Pojďme to otestovat.

napěňovač mléka Snips – zabalený

Rozpačitý první dojem

Napěňovač mléka Snips je zabalený v papírovém rukávu. Ten upozorňuje na to, že na přípravu mléčné pěny budete potřebovat mikrovlnnou troubu, a zároveň poskytuje stručný návod na přípravu pěny. Produkt je celý z plastu a na první pohled působí lacině a křehce.

napěňovač mléka Snips – plastová nádoba

Skládá se z plastové nádoby a víčka, které drží pohyblivé sítko sloužící pro napěňování. Svou stavbou připomíná french press. To, co ho od french pressu odlišuje, je právě sítko. Jeho plocha se skládá z jemné plastové síťky, která slouží k vytvoření mikropěny. Jednoduchý a levný napěňovač tak na první pohled zanechává smíšené dojmy, ale rozhodující bude jeho funkčnost.

napěňovač mléka Snips – pohled na píst a sítko zdola

Káva jako základ

Napěňovač Snips se specializuje na přípravu kapučína. Základ každého kapučína tvoří espresso. Pokud chcete náklady stlačit na úplné minimum, pro přípravu koncentrované kávy podobné espressu můžete použít například koťogo nebo levnější kapslový kávovar. My jsme se během testování zaměřili hlavně na schopnosti samotného napěňovače, a proto použijeme skutečné espresso z pákového kávovaru.

Mexiko Mundo Maya od Coffeeinu

To, na čem byste šetřit neměli, je káva. Z kvalitní kávy se dá připravit dobrý nápoj i pomocí levných nástrojů. My jsme použili středně pražené Mexiko Mundo Maya od pražírny Coffeein. Tato výběrová káva na espresso si vysloužila vysoké SCA hodnocení (87 bodů) a ukrývá v sobě hromadu sladkosti a zajímavých chuťových tónů.

Mexico Mundo Maya – Coffeein

Suché zpracování jí dává plné tělo, díky čemuž vynikne i v mléčných nápojích. V chuti espressa najdete sušené ovoce, jemnou višňovou aciditu a tunu čokoládové sladkosti. Ve spojení s mlékem zase pocítíte kakaový jogurtový nápoj, špetku višní a jemnou chuť lískovo-oříškové pomazánky. Pro milovníky kapučína je to absolutní ideál.

Jedna věc nás však trochu překvapila: než jsme napěňovač Snips otestovali a vydali článek, káva Mexiko Mundo Maya je už nedostupná. Coffeein svoje kávy prodává neskutečnou rychlostí. Sorry!

Mexico Mundo Maya od Coffeeinu – espresso

Káva vždy jako první

Hned jak si připravíte kávu, se můžete přesunout k samotnému napěňování. Kávu stále připravujte jako první. Napěněné mléko rychle degraduje a během přípravy espressa by ztratilo požadovanou texturu.

Ohřátí na ideální teplotu

Napěňovač Snips nedisponuje žádnou technologií pro ohřev, a proto musíte mléko ohřát ještě před přípravou pěny. Ideálním způsobem je několik desítek sekund v mikrovlnce nebo na sporáku. Mléko neohřívejte příliš. Vysoká teplota zapříčiní degradaci sacharidů a proteinů, což negativně ovlivní jeho chuť a schopnost tvořit pěnu. Ideální teplota se pohybuje v rozmezí od 55 do 65 stupňů Celsia. V důsledku teplotních ztrát během manuálního napěňování doporučujeme spíše vyšší teplotu (okolo 65 až 70 stupňů).

napěňovač mléka Snips – začátek napěňování

Správný postup napěňování

Pokud používáte mikrovlnku, přibližně 200 mililitrů mléka ohřívejte přímo v nádobce napěňovače bez víčka se sítkem. Po ohřátí mléka se ihned přesuňte k napěňování. Zasuňte sítko a začněte prudkými pohyby sítka shora dolů. V první fázi se snažte při každém pohybu dostat sítko nad hladinu mléka a z výšky ho prudce zasouvat dovnitř. Takto mléko obohatíte o vzduch a vytvoříte bubliny, které poslouží jako základ pro vznik pěny.

Pokud objem mléka naroste přibližně o třetinu, sítko ponořte do pěny a pohyby provádějte jen v rozmezí objemu mléka. Tím zastavíte přísun nového vzduchu a zabrzdíte nárůst objemu pěny. V této fázi už jen rozbijete velké bubliny na menší a vytvoříte takzvanou mikropěnu. Mikropěna je klíčová pro správnou texturu kapučína a pro vytvoření obrázků latte artu. Ve výsledku vám celý proces napěňování potrvá několik desítek sekund.

napěňovač mléka Snips – napěněné mléko

Začněte tedy několika prudkými pohyby pro zisk objemu (přibližně 5 opakování) a potom se posnažte vytvořit texturu mikropěny. Po ukončení napěňování stačí nalít pěnu do kávy a kapučíno je hotové.

Zvládl to?

Postupně se dostáváme k odpovědi na úvodní otázku: Dokáže napěňovač Snips za necelých 7 eur připravit kapučíno? Odpověď je: ano, ale… s použitím správné techniky skutečně umí vytvořit kvalitní mikropěnu, pomocí které vytvoříte chutné kapučíno. Celý proces si však vyžaduje chvilku tréninku a získání odhadu na to, kdy je pěna správná.

napěňovač mléka Snips – vylévání napěněného mléka

Takové napěňování je zároveň mnohem pracnější, zdlouhavější a méně konzistentní než v případě parní trysky espresso kávovarů. Poslední nevýhodou je kvalita zpracování a použitých materiálů. Materiály odpovídají ceně, a proto je otázka, kolik cyklů napěňování tento nástroj zvládne. Plastové rameno, na kterém je uchycené sítko, může časem povolit a pod tlakem prasknout. Během našeho testování však vydrželo.

Budgetový manuální napěňovač Snips i přes laciné materiály splnil svůj úkol. Je jen na vás, jestli mu dáte šanci a vyzkoušíte si přípravu kapučína pomocí levného příslušenství.

napěňovač mléka Snips – cappuccino

Slevový kód do Coffeeinu
Nezapomeňte však na kvalitní kávu, kterou najdete například na eshopu pražírny Coffeein. Mexiko Mundo Maya, se kterým jsme pracovali, je už bohužel vyprodané, ale na eshopu coffeein.sk najdete množství rozmanitých káv, které vás se slevovým kódem BLOGOKAVE10 vyjdou ještě o něco levněji.

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: cappuccino
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
Mont Blanc na DeLonghi Dedica Duo

Mont Blanc: Ikonický drink z cold brew z pákového kávovaru De'Longhi

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

aeropress Alter-Nativ Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee Hario V60 instantní káva Kofein koťogo káva káva a spánek káva a zdraví káva jako hnojivo Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč mletí kávových zrn mlýnek na kávu moka konvice negativní vlastnosti kávy nespresso obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor Tchibo výběrová káva zajímavosti o kávě zelená káva Zlaté Zrnko

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL