Pátek, 14 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Recenze kávy

Káva 3666 od Jiřího Langmajera: Dosud nejlepší celebritní káva

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
19. září 2025
Tanzánia by Jiří Langmajer - espresso
Share on FacebookShare on Twitter

Celebritní kávy jsou často jednou velkou kočkou v pytli. Mnoho domácích, ale i zahraničních známých osobností, za svou značkou kávy ukrývá jen nekvalitní a přepražená kávová zrna opředená vydatným marketingem a krásnými slovy. Při brázdění českých kávových vod jsme však narazili na celebritní kávu, která nás šokovala a vás určitě také mile překvapí. Jejím producentem je Jiří “Langoš” Langmajer.

Kávy od Jiřího Langmajera – Tanzanie a Arabica blend

Známý český herec by se svou kávou prodávanou pod značkou 3666 mohl být příkladem toho, jak by to známé osobnosti měly dělat. Proč? To vám hned prozradíme. Pojďte spolu s námi ochutnat směs arabik s názvem Langoš blend a single origin Tanzanii.

Jiří Langmajer – kávy – Tanzanie a Arabica Blend

Původ a informace o kávě

Už první pohled na balení káv naznačuje, že se budou lišit od většiny celebritních zrnek. Kromě moderního designu totiž nabízejí dostatek informací o samotné kávě. Zadní strany jsou plné důležitých údajů o zemích původu (v případě blendu), či dokonce konkrétním regionu (v případě single origin Tanzanie), druhu kávy, stupni pražení a chuťových vlastnostech samotné kávy.

Tanzanie od Jiřího Langmajera – zadní strana obalu

Mezi informacemi na etiketě trochu chybí typ zpracování, odrůda kávovníku či datum sklizně, které najdete až na e-shopu, ale i přesto dáváme kávě od Jiřího Langmajera velký palec nahoru.

Arabica blend – Langoš Blend od Jiřího Langmajera – zadní strana obalu

Pražení

Pod značkou 3666 jsme našli i několik dalších káv, ale kombinaci Langoš blendu a Tanzanie jsme do tohoto testu vybrali záměrně. Obě by měly totiž cílit na jinou skupinu zákazníků – a to i přesto, že obě jsou pražené na střední stupeň pražení. Díky „obyčejnější“ směsi a kvalitněji působící Tanzanii bychom mohli dobře pochopit Langmajerovu nabídku.

Tanzanie od Jiřího Langmajera – detail zrn
Tanzanie.

Obsah obou balení to stoprocentně potvrzuje. Směs arabik Langoš je už na první pohled mnohem konzervativnější a pražená tmavěji než Tanzanie. Zrna Langoš blendu jsou tmavohnědá a tu a tam vykazují známky olejnatosti. Tanzanie je naopak velmi světlá, světle hnědá a připomíná stupeň pražení určený na filtrovanou kávu.

Arabica blend – Langoš Blend od Jiřího Langmajera – detail zrn
Langoš blend.

Analýza defektů zrn káv od Jiřího Langmajera

Analýzu defektů provádíme na 250gramovém vzorku kávy, ve kterém identifikujeme jednotlivé defekty. Ručně selektujeme zrna s různými nedostatky, které mohou negativně ovlivnit výslednou chuť kávy.

Arabica blend od Jiřího Langmajera – quakery
V Langoš blendu jsme našli nejvíce quakerů.

Výsledky analýzy defektů – Langoš blend:

Vzorek: 250 g = 100 %

  • Quakery (nedozrálá zrna): 3,8 g = 1,52%
  • Mechanicky poškozená zrna: 2,5 g = 1,00%
  • Mušle (genetická vada): 1,7 g = 0,68%
  • Zrna napadená hmyzem: 0,6 g = 0,24%

Celkový obsah defektů: 8,6 g = 3,44%

Zrna bez defektů: 241,4 g = 96,56%

Arabica blend od Jiřího Langmajera – zrno poškozené hmyzem
Zrn poškozených hmyzem se nám podařilo najít jen velmi málo.

Výsledky analýzy defektů – Tanzanie

Vzorek: 250 g = 100 %

  • Quakery (nedozrálá zrna): 8,1 g = 3,24%
  • Mechanicky poškozená zrna: 1,2 g = 0,48%
  • Mušle (genetická vada): 0,9 g = 0,36%
  • Zrna napadená hmyzem: 0,2 g = 0,08%

Celkový obsah defektů: 10,4 g = 4,16%

Zrna bez defektů: 239,6 g = 95,84%

Tanzanie od Jiřího Langmajera – quakery
I v Tanzanii bylo nejvíce quakerů – zrn z nedozrálých třešní.

Co říkají tato čísla?

Obě kávy si při analýze defektů vedly excelentně. Obsah defektů výrazně pod pěti procenty napovídá o poctivém protřídění zrna a selekci jen toho nejlepšího.

V Langoš blendu jsme našli dokonce méně defektů než v single origin Tanzanii. Ta měla více quakerů (zrn pocházejících z nedozrálých kávovníkových třešní), což se projevilo i ve výsledném čísle. V obou případech však jde bezpochyby o kvalitní kávovníkové zrno, za které by se nemusely stydět ani dobré řemeslné pražírny. Znovu musíme jen chválit.

Tanzanie od Jiřího Langmajera – mušle
Takto vypadají mušle, které jsme našli v Tanzanii.

Množství defektů, které jsme našli v ostatních recenzovaných kávách, najdete v části DEFEKTY nacházející se v horním menu tohoto webu.

Senzorické hodnocení: Chuť a aroma

Aroma

Obě kávy jsou laděné pro odlišné publikum, což je cítit už v jejich vůni. Zatímco Langoš blend voní sladce a jemně nahořkle, Tanzanie je svěží a citrusová. Na aroma Langoš blendu se výrazně podílí tmavší pražení a na vůni Tanzanie zase to světlejší, které odkrývá kvalitu samotného zrna.

Arabica blend od Jiřího Langmajera – příprava espressa

Chuť

Hodnocení chuti rozdělujeme do tří podkategorií.

1. Acidita, sladkost a hořkost

Chuť každé kávy se skládá z těchto tří základních chuťových prvků. Jejich přítomnost a rovnováha je klíčová pro dosažení komplexního chuťového zážitku. V případě Langoš blendu je v chuti zastoupena hlavně sladkost a hořkost. Sladkost vytváří tmavá čokoláda a oříšky a hořkost chutě pražení a kakaa. Acidita je jen nepatrná. Tanzanie je naopak výrazně ovocnější a svěžejší. V chuti dominuje acidita citrusů, sladkost medu a jemná hořkost zeleného čaje. V chuti nám trochu překáží jemná papírovost a chuť arašídů, které celkový dojem mírně znepříjemňují.

2. Tělo

Tělo kávy by se dalo zjednodušeně popsat jako pocit, který vám zanechává na jazyku. Espresso z Langoš blendu má středně těžké až těžké tělo, které odráží konzervativnější pražení. Tanzanie je zase lehká a čajová. Možná až příliš.

Tanzanie od Jiřího Langmajera – espresso v šálku

3. Dochuť

Poslední, co vám káva zanechá na jazyku, je její dochuť. Dochuť Langoš blendu je i přes tmavé pražení poměrně příjemná. Zanechává výraznou sladkost v kombinaci s hořkostí, která není příliš výrazná, díky čemuž tvoří vyváženou dvojici. Dochuť Tanzanie je poměrně krátká. Zahrnuje příjemnou ovocnost a sladkost, ale její kvalitu snižuje nepříjemná papírovost a arašídové tóny.

Všude samá pozitiva

Jak jste už asi pochopili, káva od herce Jiřího Langmajera v tomto testu dopadla vysoko nad očekávání. Na rozdíl od mnoha káv z kategorie „celebritních“ se nesnaží zlákat zákazníka na krásná slova o exkluzivitě a jedinečnosti. Místo toho nabízí skutečnou kvalitu, transparentní zrno s nízkým obsahem chyb a nadprůměrnou chutí, která cílí na různé skupiny kávomilců. Proto nám nezbývá nic jiného, než tento kávový projekt pochválit!

@tugedr.eu ☕ Máš kavárnu, podnik nebo třeba kancelář a chceš nabídnout hostům něco výjimečného? Přidej do nabídky kávu 3666 od Jiřího Langmajera a posuň úroveň svého podnikání! 🔥 💬 Zajímá Tě víc? Napiš do komentáře „3666“ a pošleme Ti další info. Tohle video vzniklo ve spolupráci s produkcí Beze strachu 🎬
Líbí se Ti výsledek? Takové video zvládneme i pro Tvůj projekt – napiš nám do DMs! 💌 🎥: @David Keyns ♬ původní zvuk – Tugedr
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: recenze kávy
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahoj! Jmenuju se Filip. Několik let jsem pracoval s kávou jako barista. Za barem mě dnes najdete jen zřídka. Věnuju se „online baristice“ pro Blog o kávě. Testuju kávy, příslušenství a objevuju možnosti a hranice výběrové kávy. Kromě toho se věnuju pražení kávy pro svůj vlastní projekt Brewing Something a pro košickou pražírnu Melody Fine Roastery. Pokud máte nějaké otázky, neváhejte mi napsat na Instagramu :)

Následující článek
Goriffee Guatemala Finca la Senda - filtrovaná káva

Goriffee uvedlo dvě experimentální novinky, jednu dokonce s chutí šampaňského

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Repete - caffe Repete

Rodinná pražírna Repete: Káva ze zámku Police pražená na fluidním loži

13. listopadu 2025
pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

baristická váha Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein koťogo kyselost kávy káva káva a spánek káva a zdraví Kávoholik kávovar kávovník kávová zrna kávové kapsle kávové nápoje kávové trendy Marián Takáč Michal Šturc moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy odbourávání kofeinu Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor starbucks vietnamská káva výběrová káva zajímavosti o kávě šálek na kávu

TOP ČLÁNKY

pražírna Repete - caffe Repete

Rodinná pražírna Repete: Káva ze zámku Police pražená na fluidním loži

13. listopadu 2025
pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL