Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Představení nových káv

Kolumbijská gesha vydražená v aukci: Be:Café nasadilo špičkovou kávu

Ladislav Király Od Ladislav Király
15. července 2025
Colombia Finca la Canada Gesha od BeCafé - filtrovaná káva
Share on FacebookShare on Twitter
Spolupráce

Už jste slyšeli o tom, že i kávu si můžete vydražit v aukci? Takový kousek se podařilo ulovit slovenské pražírně kávy Be:Café. Jde o kávu Kolumbie Finca La Cañada, kterou jsme ochutnali v pražení na filtr. Je tak dobrá, že byste si ji neměli nechat ujít.

Pokud jste o tom náhodou neslyšeli, nejlepší kávy, které farmáři vypěstují, často umisťují do takzvaných kávových aukcí. Ty vlastně zastřešují aktuální kávový výkvět pěstitelského regionu či země. Pražírny se těchto aukcí mohou zúčastnit a uchvátit si kávu, která je osloví nejvíce.

Kolumbie Finca la Canada Gesha od BeCafé - obal

Kolumbijská aukce

A přesně to udělali v Be:Café, když se zapojili do aukce La Mejor Taza de Huila. Tato každoroční událost v kolumbijském regionu Huila spojuje desítky farmářů a odborníků na hodnocení kvality kávy, aby vybrali to nejlepší, co region nabízí.

Z 300 zúčastněných vzorků se káva od farmářky Aleydy Canacue Chala z rodinné farmy Finca La Cañada umístila na 10. místě. A právě tuto výjimečnou promytou Geshu se Be:Café rozhodlo vydražit a přinést pro vás na Slovensko.

Kolumbie Finca la Canada Gesha od BeCafé - zrna

Už jen tento fakt napovídá, že společně ochutnáme něco jedinečného a skutečně výjimečného.

Tropické překvapení a mimořádná květinovost

Na této kávě mě už při prvním kontaktu zaujala její komplexnost a lahodnost. Ačkoli jde o promyté zpracování, její chutě jsou výrazné, plné a vrstvené.

Ve vůni dominuje sladké tropické ovoce a jasná květinovost – jakoby jste si přivoněli k jasmínovému čaji. Na jazyku se káva rozvíjí v několika vlnách – za horka je sladká a jemná, tropickou ovocnost jí dodává chuť žlutého melounu. Chladnutím káva nabírá na svěžesti a aciditě a meloun se mění na ananas. Ovoce po celou dobu doprovází výrazná sladkost třtinového cukru, krásná květinovost připomínající jasmín a jen nepatrná karamelová hořkost.

Kolumbie Finca la Canada Gesha od BeCafé - mletá káva

Tělo kávy je po celou dobu lehké až středně těžké, s delikátní hedvábnou texturou. Dochuť je dlouhá, florální, s chutí připomínající jasmínový zelený čaj. Kolumbie Finca La Cañada splňuje všechny podmínky k tomu, aby byla ideálem kávové krásy. Nabízí chuťovou harmonii a komplexnost, lahodnou texturu a dlouhatánskou květinovou dochuť. Pokud vás zaujala, zkuste si ji připravit pomocí tohoto receptu:

Recept na V60

18 g kávy
240 ml vody (89 °C)
Středně hrubé mletí (28 kliků na Comandante)

Kolumbie Finca la Canada Gesha od BeCafé - příprava filtrované kávy

Nálevy:

  • 0:00–0:30: 50 ml (prudký krouživý nálev, promíchejte celým dripperem)
  • 0:30–1:00: do 140 ml (krouživý nálev, promíchejte celým dripperem)
  • 1:00–1:15: do 190 ml (krouživý nálev, bez míchání)
  • 1:15–1:30: do 240 ml (nálev do středu, bez míchání)

Celkový čas extrakce: cca 2:30

Pojďte nakoupit

Navzdory tomu, že jde o špičkovou kávu světové úrovně, Be:Café ji nabízí za velmi přijatelnou cenu. Na e-shopu becafe.sk můžete navíc použít i slevový kód BLOGOKAVE10 a ušetříte 10 %.

Kolumbie Finca la Canada Gesha od BeCafé - nalévání filtrované kávy do šálku
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: Be:café
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahoj! Jmenuju se Filip. Několik let jsem pracoval s kávou jako barista. Za barem mě dnes najdete jen zřídka. Věnuju se „online baristice“ pro Blog o kávě. Testuju kávy, příslušenství a objevuju možnosti a hranice výběrové kávy. Kromě toho se věnuju pražení kávy pro svůj vlastní projekt Brewing Something a pro košickou pražírnu Melody Fine Roastery. Pokud máte nějaké otázky, neváhejte mi napsat na Instagramu :)

Následující článek
Rwanda Rugali Natural od BeCafé

Rwanda Rugali Natural od Be:Café: Káva ze stanice držící národní prvenství

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

baristická váha Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein koťogo kyselost kávy káva káva a spánek káva a zdraví Kávoholik kávovar kávovník kávová zrna kávové kapsle kávové nápoje kávové trendy Marián Takáč Michal Šturc moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy odbourávání kofeinu Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor starbucks vietnamská káva výběrová káva zajímavosti o kávě šálek na kávu

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL