Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Recepty

Mango Cold Brew: Tropické osvěžení během pár sekund s De’Longhi Eletta Explore

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
23. června 2025
Mango Cold Brew
Share on FacebookShare on Twitter
Spolupráce

Představte si, že sedíte na terase, letní vzduch je nabitý sluncem a v ruce držíte sklenici plnou exotické svěžesti – Mango Cold Brew. Nápoj, který spojuje tropickou sladkost manga s jemnými kávovými tóny a který si připravíte doma během pár sekund. Stačí vám k tomu jen trochu ledu, porce mangové šťávy a šikovný kávovar. Například De’Longhi Eletta Explore.

Plně automatický kávovar De’Longhi Eletta Explore je důkazem, že příprava studených kávových nápojů nemusí trvat celé hodiny. Díky technologii Cold Extraction připravíte cold brew přímo expresně – za několik desítek sekund až pár minut. Tento způsob extrakce zachová všechny svěží ovocné tóny, ale vyhne se výraznější hořkosti typické pro cold brew připravované přes noc. Výsledkem je čistý, lehký, jemně sladký základ pro letní drinky – a Mango Cold Brew není výjimkou.

Mango Cold Brew – kávový nápoj

Co budete potřebovat na Mango Cold Brew?

  • Kávu dle vlastního výběru – ideálně ovocnější zrna s přirozenou sladkostí
  • Led
  • Mangový džus nebo čerstvě vylisovanou mangovou šťávu
  • Sklenici o objemu cca 250 ml
  • Brčko (volitelné)

Postup: Jak si připravíte Mango Cold Brew?

1. Vyberte program Cold Brew to Mix

Na displeji kávovaru Eletta Explore zvolte sekci studených nápojů a klikněte na nápoj Cold Brew to Mix. Doporučujeme intenzivnější variantu. Ta nápoji dodá potřebnou kávovou „sílu“, která bude výborně kontrastovat s mangovou sladkostí.

Cold Brew to Mix – Eletta Explore od DeLonghi

2. Spusťte extrakci cold brew

Pod výpusť kávovaru umístěte sklenici nebo nádobku a spusťte extrakci. Zatím nepřidávejte led! Eletta Explore zvládne přípravu přibližně do dvou minut. Mezitím se můžete věnovat dalším krokům.

3. Připravte si sklenici s ledem a mangem

Vezměte druhou sklenici a naplňte ji kostkami ledu. Přibližně do dvou třetin objemu dolijte mangový džus nebo čerstvou šťávu z manga. Nechte si trochu místa na vrchu – ještě vás čeká káva.

4. Přilijte cold brew

Pomalu dolijte čerstvě extrahovanou kávu přímo do sklenice s ledem a džusem. Aby se vytvořil pěkný barevný přechod, nalijte ji opatrně po lžičce nebo po kostce ledu.

5. Promíchejte a vychutnávejte

Před pitím drink nezapomeňte promíchat – chutě se krásně propojí a vznikne svěží, tropický nápoj jako stvořený na léto.

Zobrazit tento příspěvek na Instagramu

A post shared by Ladislav Király-kávový bloger (@ladislavkiraly)

Proč mango cold brew?

Espresso tonic už asi znáte. Ale co takhle vyměnit hořkost tonicu za sladkost a exotiku manga? Mangový džus nejenže výborně ladí s chutěmi cold brew, ale nápoji zároveň dodá krémovou texturu a svěží tropický charakter. Tento nápoj je jako exotická dovolená ve sklenici – a díky Eletta Explore si ho připravíte kdykoliv a během pár sekund.

Tipy na závěr

Pokud chcete chuť drinku ještě více pozdvihnout, nebojte se zaexperimentovat. Sáhněte po kávě s funky chuťovým profilem – například kávě zpracované anaerobní fermentací. Tropické tóny takových káv dokážou v Mango Cold Brew vyčarovat až neuvěřitelné chutě. Oslovil vás tento drink? Máte chuť vyzkoušet další nápoje? Společnost De’Longhi si pro vás připravila receptář plný nápadů na kávové drinky, které si připravíte pomocí jejich kávovarů – klikněte zde. Inspirujte se a vyzkoušejte něco nového.

kávový nápoj Mango Cold Brew
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: cold brew
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
Káva za babku od BeCafé - príprava espressa

Recenze Kávy za babku od Be:Café: Takto se má dělat cenově dostupná káva

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

baristická váha Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein koťogo kyselost kávy káva káva a spánek káva a zdraví Kávoholik kávovar kávovník kávová zrna kávové kapsle kávové nápoje kávové trendy Marián Takáč Michal Šturc moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy odbourávání kofeinu Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor starbucks vietnamská káva výběrová káva zajímavosti o kávě šálek na kávu

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL