Sobota, 8 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Kávové trendy sociálních sítí

Orange espresso: Káva s pomerančovým džusem

Gabriela Drenková Od Gabriela Drenková
15. srpna 2023
orange espresso - espresso s pomarančovým džúsom
Share on FacebookShare on Twitter

Spojení kávy a pomeranče se nám zalíbilo. Vypadá to, že v rubrice Kávové trendy sociálních sítí si pomalu, ale jistě děláme portfolio zvané Pomeranč na tisíc způsobů. Tentokrát vyzkoušíme jeden z nejžádanějších a nejznámějších pomerančovo-kávových drinků zvaný Orange espresso. Pozor, je vysoce návykový!

Ano, tentokrát skutečně nejde o nevídaný experiment. Tento drink jste už určitě mnozí ochutnali. Avšak ty z vás, kteří drink zatím neznají, bychom rádi inspirovali. Pojďte si přečíst článek a pusťte se do přípravy.

Orange espresso jako sluníčko ve sklenici

Mezi základní ingredience tohoto letního drinku patří pomerančový džus, espresso a led. Jeho namíchání není vůbec náročné a zvládne ho každý. Podstatné je však zvolit kávu, která se k pomerančovému drinku bude hodit, bude ho doplňovat a nebude příliš přebitá výraznou chutí pomeranče. Proto navrhujeme dvě různé alternativy, kterými se můžete vydat.

První je zvolit si sladší kávu, která má čokoládovo-oříškové tóny. Čokoláda a pomeranč jsou kombinace, kterou v gastronomii najdete velmi často. Sladkost čokolády a acidita citrusů se krásně doplňují. Přesně takto jsme se rozhodli udělat to i my. Druhá možnost je zase vybrat si kávu, která bude takzvaným ovocným šílenstvím. V tomto případě si představujeme kávu, která bude zpracována experimentální metodou, například anaerobní fermentací. Takto zpracované kávy jsou šťavnaté, ovocné, chuťově velmi výrazné a plné. Právě taková kombinace může vyústit v drink, který bude explozí chutí. Jednoznačně se nebojte experimentovat!

Takto si připravíte Orange espresso:

  1. Do sklenice vložte jednu větší kostku ledu, případně několik menších kostek ledu. Je důležité, aby kostek bylo dostatek, jelikož dostatečné ochlazení v kontrastu s horkým espressem zajistí vytvoření vrstev v drinku. Zároveň vám led pomůže při nalévání espressa do nápoje.
  2. Do sklenice nalijte předem připravený pomerančový džus. Ideální je mít džus vychlazený co nejvíce, aby vytvořil pěknou samostatnou vrstvu.
  3. Připravte si espresso z vámi zvolené kávy. To, zda se rozhodnete pro klasické espresso (single shot) nebo dvojité espresso (double shot), je na vás. S menším objemem kávy více vynikne chuť pomeranče, při větším objemu kávy bude její chuť v drinku výraznější.
  4. Espresso nalévejte velmi pomalu na kostku ledu, aby se vám vytvořila pěkná oddělená vrstva espressa. Drink tak bude působit zajímavěji a lákavěji. Doslova, jako by espresso sedělo na sluníčku 🙂
  5. Jako ozdobu můžete použít plátek pomeranče a mátu, případně jakékoli jiné citrusové ovoce.

Úsměv od ucha k uchu

Filipa při svých experimentech většinou využívám jako pokusného králíka. Každý výmysl ochutnává a říká svůj názor. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Připravené Orange espresso jsem mu přinesla a sledovala jeho výraz.

Postupně se mu na tváři objevil velký úsměv. „Mňam, dal bych si ještě jeden!“ prohlásil poté, co dopil drink téměř na jeden doušek. Co může být výmluvnější než prázdná sklenice?

Když tento drink vyzkoušíte i vy, vyfoťte ho, případně natočte video a označte nás přes některý z našich instagramových účtů @blogokave @ladislavkiraly @gabrielaa.d.

Fotografie z přípravy:

přípravy na orange espresso
orange espresso - nalévání pomerančového džusu
příprava espressa na kávovaru DeLonghi
orange espresso - nalévání espressa na pomerančový džus a kostku ledu
orange espresso
orange espresso - pohled shora
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: kávové trendy
Gabriela Drenková

Gabriela Drenková

Ahojte, moje meno je Gabriela. Pred niekoľkými rokmi som prvýkrát ochutnala filtrovanú kávu a odvtedy som sa jej nevzdala. Raz za čas ma môžete nájsť za barom v Košiciach, avšak primárne sa venujem Blogu. Prečítať si odo mňa môžete články týkajúce sa alternatívnej prípravy kávy, kávových trendov a iných výstrelkov. Okrem kávy občas filozofujem na FF UPJŠ, čítam knihy a venujem sa psovi.

Následující článek
Coffia informácie na obale kávy

Informace na obalu kávy: Takto odlišíte kvalitu od nekvality

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

Be:café bezkofeinová káva cappuccino chemex cibetková káva Coffeein cold brew cupping kávy dripper děti a káva espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein kopi luwak koťogo kyselina chlorogenová káva káva a spánek káva a zdraví káva s kardamomem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč Miroslav Boltvan moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy pěstování kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor výběrová káva zajímavosti o kávě závislost na kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL