Z pražírny kávy Incuple jsme obdrželi nejnovější cestovní kávovou vychytávku – kávovar Outin Nano. Jedná se o skladný a odolný kávovar, pomocí kterého si připravíte chutné espresso takříkajíc kdekoliv. Na Outin Nano je nejvíc cool to, že si na cesty nemusíte brát vůbec žádné další kávové vybavení. Jak je to u tak malého zařízení vůbec možné? Pojďte zjistit víc.
Náš tip: krmte svůj kávovar kvalitní kávou – nabízíme vám slevové kódy do řemeslných pražíren kávy.

Outin Nano si vodu ohřeje sám
Existuje mnoho způsobů, jak v cestovních podmínkách připravit chutnou kávu. Ať už je to Aeropress GO, moka konvička nebo různá cestovní espresso zařízení. Každý si však vyžaduje externí zdroj tepla. Spolu s Aeropressem jste tak nuceni tahat i plynový ohřívač vody, který přece jen něco váží a zabírá místo. S Outin Nano je ohřívání vody minulostí. Ohřeje si ji totiž sám. V jeho malém těle je zabudovaný ohřívací mechanismus, který studenou vodu ohřeje v průběhu několika desítek sekund. Stačí, když do nádobky na vodu naliješ potřebné množství studené vody, stiskneš tlačítko a Outin Nano se o vše postará.

Kolik káv připraví Outin Nano na jedno nabití?
Kávovar Outin Nano je poháněn zabudovanou baterií, která se nabíjí přibaleným USB-C kabelem. Na jedno nabití zvládne Outin připravit 4 až 5 klasických espress nebo tři dvojitá espressa. Když použijete horkou vodu, kterou si s sebou vezmete v termosce, zbavíte Outin Nano té nejtěžší práce – ohřevu vody.
Jeho baterka tak za pomoci horké vody zvládne přípravu více než 200 espress. Během testování jsem si vyzkoušel obě alternativy. S použitím studené vody jsem na jedno nabití skutečně připravil pět espress. To, zda zvládne bez ohřívání až 200 espress, jsem však ověřit nestihl. Tolik kávy jednoduše nevypiju. V každém případě, s horkou vodou jsem připravil 16 espress bez toho, aby se baterie Outinu Nano viditelně vybíjela.
Ohřev vody, zabudovaný v tak malém a přenosném těle, považuji za jednu z klíčových výhod Outinu oproti jiným cestovním alternativám.

Žádné tahání těžkého mlýnku
Ne, Outin Nano nemá zabudovaný mlýnek, ale poskytuje dva způsoby přípravy espressa. První možnost zahrnuje mlýnek. Outin Nano obsahuje komůrku se sítkem a sprchou, která je určena pro mletou kávu. Pojme přibližně 5 až 6 gramů kávy.
Množství kávy, které se do extrakční komůrky vejde, záleží hlavně na hustotě zrn a tmavosti pražení. V tomto případě je už jen na vás, zda si kávu namelete přímo na cestě a sbalíte si i svůj mlýnek nebo si ji namelete předem doma. Ušetříte tak místo v batohu, ale přijdete o čerstvost.

Druhá, ještě skladnější možnost, kterou Outin Nano nabízí, je využití kávových kapslí. Extrakční komůrka se dá velmi jednoduše vyměnit za komoru, do které zapadne kapsle typu Nespresso. Při Nespresso kapslích se znovu připravíte o absolutní čerstvost, ale ušetříte místo a spoustu času. Během testování jsem využíval oba způsoby přípravy. Obě možnosti mi nabídly nadstandardní kávu (samozřejmě s použitím nadstandardních kávových zrn a kapslí).
Vestavěný hrneček
Outin Nano ve svém malém těle ukrývá opravdu všechno. Pokud máte oblíbený cestovní hrneček, klidně si ho zabalte. Když ho však zapomenete, nic se neděje. Spodní kryt Outinu Nano, který chrání extrakční komůrku kávovaru, slouží i jako přenosný, téměř nerozbitný hrneček. Je vyroben z kvalitního plastu a jeho tenké okraje zajišťují při pití příjemný pocit.

Espresso z Outin Nano
Při přípravě espressa jsem postupoval přesně podle návodu, který výrobce popisuje na vnitřní straně balení. Pro přípravu klasického espressa doporučuje použít 50 ml vody. Žádnou odměrku netřeba. Zásobník na vodu nacházející se v horní straně Outinu Nano obsahuje objemovou stupnici. Nejvíce se mi osvědčilo množství 50 ml vody. I v případě čerstvě namleté kávy, i v případě kapslí, jsem za pomoci 50 ml vody dosahoval nápoje o objemu cca 30 ml. Espresso mi v tomto případě nabídlo nejpříjemnější strukturu a plné chutě.
Když máte chuť na dvojité espresso, Outin doporučuje 80 ml vody. Zde jsem narážel na malý problém. Komůrka Outinu Namo a rovněž i kávové kapsle mi jednoduše neumožnily použít dvojnásobné množství kávy. Doubleshot tak představoval spíše lungo. 80 ml jsem však využíval při pořádně světle pražených kávách. Větší objem použité vody mi napomohl zvýšit extrakci a připravit skvělou kávu. Avšak ve většině případů jsem byl s nápojem spokojený při použití 50 ml vody.

Celkový dojem
Outin Nano ve mně zanechal velmi pozitivní dojmy. Je kompaktní a kvalitně vyrobený. V malém těle ukrývá téměř vše, co člověk potřebuje na přípravu kvalitního espressa. Myslím, že do puntíku splňuje svůj účel, a to ulehčit přípravu kávy na dlouhých cestách a túrách.
Za poslední, ale velmi důležité plus, považuji jeho cenovku. Na novém eshopu pražírny Incuple si ho aktuálně můžete zakoupit za 145 €. Pokud jste vášnivý kávomil/kávomilka a ještě vášnivější cestovatel/cestovatelka, přibalte si k němu i pár zrnek výběrové kávy nebo kapslí. V Incuple nabízejí velmi vysokou kvalitu.
@blogokavesk Ze slovenské pražírny kávy Incuple jsme dostali takovýto cestovní kávovar Outin Nano. Článek o něm už najdete na webu blogokave.sk 😎 #káva #coffee #incuple #kavovar #outinnano ♬ original sound – Blog o káve






