Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Kávovary

Outin Nano: Nejlepší cestovní kávovar současnosti?

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
8. listopadu 2023
cestovný kávovar Outin Nano
Share on FacebookShare on Twitter

Z pražírny kávy Incuple jsme obdrželi nejnovější cestovní kávovou vychytávku – kávovar Outin Nano. Jedná se o skladný a odolný kávovar, pomocí kterého si připravíte chutné espresso takříkajíc kdekoliv. Na Outin Nano je nejvíc cool to, že si na cesty nemusíte brát vůbec žádné další kávové vybavení. Jak je to u tak malého zařízení vůbec možné? Pojďte zjistit víc.

Náš tip: krmte svůj kávovar kvalitní kávou – nabízíme vám slevové kódy do řemeslných pražíren kávy.

Outin Nano – cestovní kávovar

Outin Nano si vodu ohřeje sám

Existuje mnoho způsobů, jak v cestovních podmínkách připravit chutnou kávu. Ať už je to Aeropress GO, moka konvička nebo různá cestovní espresso zařízení. Každý si však vyžaduje externí zdroj tepla. Spolu s Aeropressem jste tak nuceni tahat i plynový ohřívač vody, který přece jen něco váží a zabírá místo. S Outin Nano je ohřívání vody minulostí. Ohřeje si ji totiž sám. V jeho malém těle je zabudovaný ohřívací mechanismus, který studenou vodu ohřeje v průběhu několika desítek sekund. Stačí, když do nádobky na vodu naliješ potřebné množství studené vody, stiskneš tlačítko a Outin Nano se o vše postará.

Outin Nano – nalévání vody

Kolik káv připraví Outin Nano na jedno nabití?

Kávovar Outin Nano je poháněn zabudovanou baterií, která se nabíjí přibaleným USB-C kabelem. Na jedno nabití zvládne Outin připravit 4 až 5 klasických espress nebo tři dvojitá espressa. Když použijete horkou vodu, kterou si s sebou vezmete v termosce, zbavíte Outin Nano té nejtěžší práce – ohřevu vody.

Jeho baterka tak za pomoci horké vody zvládne přípravu více než 200 espress. Během testování jsem si vyzkoušel obě alternativy. S použitím studené vody jsem na jedno nabití skutečně připravil pět espress. To, zda zvládne bez ohřívání až 200 espress, jsem však ověřit nestihl. Tolik kávy jednoduše nevypiju. V každém případě, s horkou vodou jsem připravil 16 espress bez toho, aby se baterie Outinu Nano viditelně vybíjela.

Ohřev vody, zabudovaný v tak malém a přenosném těle, považuji za jednu z klíčových výhod Outinu oproti jiným cestovním alternativám.

Outin Nano – měrka na vodu

Žádné tahání těžkého mlýnku

Ne, Outin Nano nemá zabudovaný mlýnek, ale poskytuje dva způsoby přípravy espressa. První možnost zahrnuje mlýnek. Outin Nano obsahuje komůrku se sítkem a sprchou, která je určena pro mletou kávu. Pojme přibližně 5 až 6 gramů kávy.

Množství kávy, které se do extrakční komůrky vejde, záleží hlavně na hustotě zrn a tmavosti pražení. V tomto případě je už jen na vás, zda si kávu namelete přímo na cestě a sbalíte si i svůj mlýnek nebo si ji namelete předem doma. Ušetříte tak místo v batohu, ale přijdete o čerstvost.

předpříprava kávy do Outin Nano

Druhá, ještě skladnější možnost, kterou Outin Nano nabízí, je využití kávových kapslí. Extrakční komůrka se dá velmi jednoduše vyměnit za komoru, do které zapadne kapsle typu Nespresso. Při Nespresso kapslích se znovu připravíte o absolutní čerstvost, ale ušetříte místo a spoustu času. Během testování jsem využíval oba způsoby přípravy. Obě možnosti mi nabídly nadstandardní kávu (samozřejmě s použitím nadstandardních kávových zrn a kapslí).

Vestavěný hrneček

Outin Nano ve svém malém těle ukrývá opravdu všechno. Pokud máte oblíbený cestovní hrneček, klidně si ho zabalte. Když ho však zapomenete, nic se neděje. Spodní kryt Outinu Nano, který chrání extrakční komůrku kávovaru, slouží i jako přenosný, téměř nerozbitný hrneček. Je vyroben z kvalitního plastu a jeho tenké okraje zajišťují při pití příjemný pocit.

cestovní kávovar Outin Nano – příprava espressa

Espresso z Outin Nano

Při přípravě espressa jsem postupoval přesně podle návodu, který výrobce popisuje na vnitřní straně balení. Pro přípravu klasického espressa doporučuje použít 50 ml vody. Žádnou odměrku netřeba. Zásobník na vodu nacházející se v horní straně Outinu Nano obsahuje objemovou stupnici. Nejvíce se mi osvědčilo množství 50 ml vody. I v případě čerstvě namleté kávy, i v případě kapslí, jsem za pomoci 50 ml vody dosahoval nápoje o objemu cca 30 ml. Espresso mi v tomto případě nabídlo nejpříjemnější strukturu a plné chutě.

Když máte chuť na dvojité espresso, Outin doporučuje 80 ml vody. Zde jsem narážel na malý problém. Komůrka Outinu Namo a rovněž i kávové kapsle mi jednoduše neumožnily použít dvojnásobné množství kávy. Doubleshot tak představoval spíše lungo. 80 ml jsem však využíval při pořádně světle pražených kávách. Větší objem použité vody mi napomohl zvýšit extrakci a připravit skvělou kávu. Avšak ve většině případů jsem byl s nápojem spokojený při použití 50 ml vody.

espresso z cestovního kávovaru Outin Nano

Celkový dojem

Outin Nano ve mně zanechal velmi pozitivní dojmy. Je kompaktní a kvalitně vyrobený. V malém těle ukrývá téměř vše, co člověk potřebuje na přípravu kvalitního espressa. Myslím, že do puntíku splňuje svůj účel, a to ulehčit přípravu kávy na dlouhých cestách a túrách.

Za poslední, ale velmi důležité plus, považuji jeho cenovku. Na novém eshopu pražírny Incuple si ho aktuálně můžete zakoupit za 145 €. Pokud jste vášnivý kávomil/kávomilka a ještě vášnivější cestovatel/cestovatelka, přibalte si k němu i pár zrnek výběrové kávy nebo kapslí. V Incuple nabízejí velmi vysokou kvalitu.

@blogokavesk Ze slovenské pražírny kávy Incuple jsme dostali takovýto cestovní kávovar Outin Nano. Článek o něm už najdete na webu blogokave.sk 😎 #káva #coffee #incuple #kavovar #outinnano ♬ original sound – Blog o káve
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: kávovar
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
recenzia Segafredo Intermezzo

Recenze Segafredo Intermezzo: Když pálíš gumy lépe než Rocco Sifredi

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

Be:café bezkofeinová káva cappuccino chemex cibetková káva Coffeein cold brew cupping kávy dripper děti a káva espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein kopi luwak koťogo kyselina chlorogenová káva káva a spánek káva a zdraví káva s kardamomem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč Miroslav Boltvan moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy pěstování kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor výběrová káva zajímavosti o kávě závislost na kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL