Sobota, 8 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Kávovary

Pět tipů na studené kávové nápoje jedním kliknutím: De’Longhi Eletta Explore je letní záchranář

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
26. července 2024
príprava espresso sunrise na DeLonghi Eletta Explore
Share on FacebookShare on Twitter

V letních měsících nic nepřijde víc vhod než ledové osvěžení v podobě kávových či nekávových nápojů. Díky šikovnému plně automatickému kávovaru De’Longhi Eletta Explore se k nim dostanete prakticky lusknutím prstu. Kávovar má ve své zásobě množství drinků, které připraví jedním kliknutím, tedy pomocí jediného stisknutí tlačítka.

Kromě horkých nápojů vás zchladí i těmi studenými, a to díky technologiím Cold Extraction a Latte Crema Cool. Cold Extraction vám připraví cold brew a díky Latte Crema Cool si užijete studenou mléčnou pěnu. Pojďte se inspirovat a připravte si spolu s námi hned několik osvěžujících letních pecek pomocí plně automatického kávovaru De’Longhi Eletta Explore a skvělé Rwandy Gicumbi z pražírny Ready After, která získala v recenzním žebříčku Blogu o kávě bohatou nadílku bodů.

DeLonghi Eletta Explore a Ready After Rwanda Gicumbi District
Plně automatický kávovar De’Longhi Eletta Explore.

Rwanda Gicumbi District natural od Ready After – skvělá na léto

Pět ledových drinků, které si dnes s námi připravíte, by se neobešlo bez kvalitní kávy. Vybrali jsme pro vás kávu, která nedávno ohromila recenzní systém Blogu o kávě a zařadila se na jeho popřední příčky. Espresso roast naturální Rwandy Gicumbi District z pražírny Ready After je jako stvořený pro léto. Je napražený světle, díky čemuž v něm převládají příjemné jahodové tóny, špetka citrusové acidity a mléčná čokoláda. Káva se skvěle hodí na přípravu espressa, cold brew, ale i kávových míchaných nápojů. Naturální zpracování jí dodalo vysokou sladkost a plné tělo, které nezůstanou zatienené ostatními složkami nápojů.

Rwanda Gicumbi District od Ready After

Tady je 5 tipů na letní osvěžující nápoje, které vám připraví Eletta Explore:

1. Cold brew – čisté a svěží

Pro milovníky kávy bez jakýchkoli aditiv jsme vybrali klasické cold brew připravené netradičním způsobem – pomocí plně automatického kávovaru a za několik desítek sekund. De’Longhi Eletta Explore díky technologii Cold Extraction připraví skutečně lahodné cold brew, a to za velmi krátký čas.

Tajemství tohoto “hacku” se můžete dozvědět v článku, který jsme věnovali pokrokové technologii De’Longhi týkající se cold brew. Pro přípravu cold brew pomocí De’Longhi Eletta Explore vám postačí tři základní ingredience. Kvalitní káva, kterou nasypete do zásobníku, kvalitní voda a několik kostek ledu v pohári. Zbytek za vás udělá kávovar.

cold brew na DeLonghi Eletta Explore

V menu určeném pro studené nápoje zvolte možnost Cold brew, upravte si parametry nápoje podle svých představ a spusťte extrakci. Za několik desítek sekund se ve vašem pohári plném ledu ocitne krásně vychladlé a osvěžující cold brew. Z Rwandy Gicumbi District natural od Ready After bude lehké a ovocné. V chuti budou převládat zrelé jahody, jasmínový čaj a mléčná čokoláda. Nápoj pořádně zamíchejte a užívejte si nefalšované cold brew bez pachuti, na kterou jste při cold brew zvyklí.

cold brew připravené na DeLonghi Eletta Explore

Ledové mléčné nápoje a technologie Latte Crema Cold

Pokud si kávu nejraději mícháte s mlékem, na své si přijdete díky studeným mléčným drinkům, které De’Longhi Eletta Explore zvládne díky technologii Latte Crema Cool. Kromě klasické technologie Latte Crema Hot, která produkuje teplou mléčnou pěnu, od De’Longhi k modelu Eletta Explore dostanete i napěňovací systém. Ten zvládne připravit studené mléčné cappuccino, latte, flat white či jiné mléčné nápoje. Latte Crema Cool funguje nejlépe s vychlazeným polotučným kravským mlékem, ale rovnako i s alternatívními náhradami mléka. Pokud se tedy vyhýbate kravskému mléku, nemusíte házet flintu do žita. Ze studených mléčných drinků jsme si zamilovali nejvíc dva konkrétní nápoje.

DeLonghi Eletta Explore – ledový flat white

2. Ledový flat white – výrazně kávový

Prvním je ledový flat white. Pro jeho přípravu naplňte systém Latte Crema Cool vychlazeným mlékem podle vašeho výběru, nasypte kávu do zásobníku a v studeném menu zvolte možnost Ledový flat white. Flat white je nápoj, který je oproti nejoblíbenějšímu kapučínu výrazně “kávovější”. De’Longhi Eletta Explore vám ho totižto připraví z dvojitého espressa. Vám se tak na kostkách ledu ocitne směs studeného napěněného mléka a velké dávky espressa. Chuť kávy v něm krásně vynikne a Rwanda Gicumbi District natural nápoju dodá chuť jahodového jogurtu a mléčné čokolády. Jednoduše pecka!

ledový flat white připravený na Eletta Explore

3. Cold brew cappuccino – netradiční, no skvělé

Druhý mléčný nápoj, který byste si neměli nechat ujít, je Cold brew cappuccino. Ano, cappuccino se zväčša připravuje ze single shotu espressa. Fantázii se však meze nekladou a v De’Longhi vložili do Eletty Explore aj programy pro mléčné drinky s cold brew.

DeLonghi Eletta Explore připravuje cold brew cappuccino

Cold brew cappuccino má oproti klasickému kapučínu o něco lehčí štruktúru a hladší textúru. Je osvěžující a díky kávě z Rwandy aj ovocnější. Do poháru nebo šálky vložte kostky ledu, Latte Crema Cool naplňte vychlazeným mlékem a spusťte extrakci. Výsledný nápoj je chutný a velmi estetický. De’Longhi Eletta Explore vám kromě Cold brew cappuccino připraví aj jiné mléčné nápoje spojené s cold brew. Je len na vás, jaký poměr mléka a kávy vám vyhovuje nejvíc.

cold brew cappuccino připravené na DeLonghi Eletta Explore

Letní hity

Na závěr jsme pro vás připravili dva tipy, které nenajdete přímo v ovládacím panelu De’Longhi Eletta Explore, no jejich příprava je brnkačka. Pomocí plně automatického kávovaru totižto zvládnete aj oblíbené nápoje jako espresso tonic či espresso sunrise (často nazývaný aj jako espresso orange). Jak na to?

4. Espresso tonic a Cold brew tonic

Do poháru vložte dostatečné množství kostek ledu a zalejte je vychlazeným tonicem. Pomocí Eletty Explore už připravíte len kávovú složku nápoja, kterou pustíte přímo do tonicu nebo do oddelené nádobky, z které kávu nalejete manuálně do poháru.

espresso tonic připravovaný na DeLonghi Eletta Explore

Proč nehovoríme rovno o espresse, ale len o kávě? Máte totižto na výběr. Espresso tonic můžete vystřídat za Cold brew tonic. Pro přípravu klasického espresso tonicu zvolte program pro espresso nebo dvojité espresso a pro Cold brew tonic program pro “cold brew to mix”. Ten slúží na přípravu cold brew ideálního pro míchání s dalšími složkami. Oba nápoje spájajú sladkost a horkost tonicu s ovocnými a sladkými tónmi Rwandy od Ready After. Espresso tonic je o něco “kávovější” a sladší, zatiaľ čo Cold brew tonic má až limonádový “vibe”.

espresso tonic z Rwanda Gicumbi District od Ready After

5. Espresso sunrise a Cold brew sunrise

Prakticky rovnakým způsobem si můžete připravit aj Espresso sunrise či Cold brew sunrise. Namiesto tonicu nalejte do poháru pomarančový džús nebo čerstvou pomarančovú šťávu a zalejte espressem či cold brew. Olizovat se budete až za ušima. Rwanda Gicumbi District natural vytvoří s pomarančovým džúsom velmi zaujímavú kombináciu, která ve výsledku chutí jako žltý melón a mléčná čokoláda. Variant s espressem bude výraznější čokoládový. V cold brew verzii bude dominovat žltý melón.

příprava espresso sunrise

De’Longhi Eletta Explore – letní záchranář

Je až fascinující, co všechno si v tomto letním počasí můžete připravit pomocí automatického kávovaru. De’Longhi Eletta Explore je neuvěřitelně všestranným kávovarem, který vás nezradí ani v těch největších horúčavách. Budeme rádi, pokud naše oblíbené nápoje vyzkoušate a podelíte se s námi o ty vaše letní kávové “topky”.

espresso sunrise
0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: kávovar
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
caffé latte

Caffé latte: Co to je a jak ho správně připravit?

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

Be:café bezkofeinová káva cappuccino chemex cibetková káva Coffeein cold brew cupping kávy dripper děti a káva espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein kopi luwak koťogo kyselina chlorogenová káva káva a spánek káva a zdraví káva s kardamomem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč Miroslav Boltvan moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy pěstování kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor výběrová káva zajímavosti o kávě závislost na kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL