Neděle, 9 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Recenze kávy

Recenze kávy Powerlogy: Funkčnost zavánějící šarlatánstvím

Ladislav Király Od Ladislav Király
17. března 2023
recenzia kávy Powerlogy - aeropress
Share on FacebookShare on Twitter

Pro recenzi jsme si tentokrát vybrali kávu z dílny Powerlogy, konkrétně produkt zvaný Organic Coffee Single Farm, česky organická káva z jedné farmy. Ochutnali jsme poměrně dobrou kávu, která je však opředená množstvím různých větších či menších reklamních triků. Kromě toho, jak chutná, jsme se snažili přijít i na to, zda je skutečně zázračná nebo jde jen o šarlatánství. A odhalili jsme zajímavé věci. Toto je recenze kávy Powerlogy.

Powerlogy je značka, ke které jsem kdysi vzhlížel, líbil se mi jejich marketing a dokázali ve mně navodit pocit, že nabízejí produkty vysoké kvality. Dnes se však už na ně nedívám přes takové růžové brýle. Spíše se obávám toho, zda to nejsou jen produkty pofidérní kvality zabalené do krásných slov, jaké by ani Sládkovič nenapsal.

Všechno je funkční

Vygooglil jsem, že Powerlogy „je inovativní zdravá výživa pro aktivní lidi, které neuspokojí průměr.“ U káv píší, že jde o „BIO kávy s nejvyššími standardy kvality na podporu mentálního a fyzického výkonu! Naši Power Coffee vybíráme a zpracováváme tak, abyste byli 100 % spokojeni nejen s její chutí, ale i funkčností.“

Ano, funkčností. Já vlastně ani nevím, co tím slovem myslí, ale používají ho často. Kromě toho na webu přidali i slova, že „dlouhodobým výzkumem, vývojem a testováním jsme vytvořili kávu podle našich přísných standardů kvality. Detailně sledujeme celou cestu kávového zrna od plantáže přes pražírnu až po balení a distribuci, díky čemuž můžeme vytvořit tu nejlepší kávu, jakou si v našich končinách můžete koupit.“

Na ten dlouhodobý výzkum, vývoj, testování, vytvoření kávy a další bláboly mám svůj názor. Raději ho sem nenapíšu, protože Mezinárodní kávový institut by mi kromě tiskové zprávy zajisté poslal i dopis a možná by před svým sídlem svolal i tiskovku. Vy však určitě tušíte, co si myslím.

V konečném důsledku se při Powerlogy bavíme o kávě, kterou praží v pražírně v Seredi. Zajímavé, že kávy, které prodává tato pražírna, žádné zázraky nenabízejí, ale na cestě ze Seredi do sídla Powerlogy je nějakým tajemným způsobem, který můj výzkum zatím nerozlouskl, nabírají. Dámy a pánové, vítejte u vášnivé recenze.

Powerlogy organic coffee single farm obal

Bodování

Připomeňme si, že v bodování Blogu o kávě může každá káva získat maximálně 50 bodů. Celkově 25 z nich udělí baristé Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), deset udělím já jako šéf Blogu o kávě (@ladislavkiraly), pět udělíte vy jako čtenáři za design obalů a po pěti bodech může káva získat za transparentnost (zda známe její přesný původ a jak byla získána) a za poměr cena/kvalita.

Aktuální pořadí hodnocených káv najdete v nabídce jako RECENZE KÁV.

Baristé 11/25

Zrna

Káva firmy Powerlogy slibuje původ z jediné farmy (Andalúzie, Andalucía) v zemi Salvador. Slibuje, že je zdravější než ostatní kávy na trhu, tak se na to podívejme. Podle obalu jde o medium roast, tedy středně tmavé pražení. Zrna na první pohled vypadají pěkně. Jsou zřetelně světlejší než většina supermarketových komoditních káv, ale stále se to nechytá na medium roasty ze světa výběrové kávy. Kde tu se objeví různé defekty, ale není jich mnoho. Zrna se pravděpodobně skládají ze směsi zrn zpracovaných různými metodami.

káva Powerlogy - pohled na zrna

Aroma

Po aromatické stránce káva nijak nevyniká. Aroma byla po otevření balíčku, ale i po namletí kávy, relativně málo výrazná, neutrální. Není však nepříjemná. Oproti komoditkám ze supermarketu tu chybí spálená vůně a oproti výběrovkám zase ovocnost. Aroma Powerlogy připomíná spíše cereálie či chléb.

Powerlogy organic coffee single farm - zrna

Cupping

Obal kávy slibuje nízkou aciditu. Na cuppingu se to i potvrdilo. Nula acidity za horka, tepla i studena. V chuti převládají tóny připomínající pražené ořechy. Za horka má tato káva nepříjemně hořkou dochuť, která však postupným chladnutím ztrácí na síle. Za tepla a studena nabízí špetku sladkosti, což považujeme za velké plus. Tělo kávy je spíše lehčí, čajové.

Powerlogy organic coffee single farm - cupping

Aeropress

Podle obalu je El Salvador od Powerlogy vhodný na přípravu espressa, aeropressu a bulletproof kávy. My jsme si zvolili aeropress. Použili jsme recept, díky kterému jsme se snažili kávu nepřeextrahovat. Vsadili jsme tedy na nižší teplotu vody, kratší extrakci a o něco hrubší mletí než při běžných výběrovkách. Výsledek byl vcelku překvapivý. Ne, ani trochu se to nepřibližovalo ani těm nejběžnějším výběrovým kávám, ale oproti jiným komoditkám, které jsme dosud v naší sérii ochutnali, byla tato káva mnohem méně hořká v dochuti, sladší, chutnající po pražených ořechách. V dochuti se přece jen objevovala nepříjemná hořkost, ale v menší míře. Tělo bylo lehké, čajové.

Powerlogy káva - příprava přes aeropress
Powerlogy káva - zalévání v aeropresse
Powerlogy káva - aeropress

Celkové shrnutí

El Salvador od Powerlogy považujeme za velmi neutrální kávu. Je výrazně příjemnější než ostatní komoditky, které jsme v této sérii doposud ochutnali, ale ničím nenadchne ani nepřekvapí. Chuťově i aromaticky je velmi mdlá, všední a snadno zapomenutelná.

Detailní pohled na bodování: aroma – 2,5, acidita – 1,5, tělo – 2,5, dochuť – 2, celkový dojem – 2,5.

Já 5/10

Dvě kávy z dílny Powerlogy jsem pil v průběhu minulého roku a trochu jsem tedy tušil, co přibližně mě čeká. Pamatoval jsem si je jako kávy, které se nepřibližují výběrovým, ale které jsou o něco lepší než supermarketová klasika. Nakonec mám pocit, že se mi to do puntíku potvrdilo a mám stejné dojmy jako předtím. I když je toto jiná káva než ty tehdejší. Z jiného místa.

Po otevření obalu jsem nezažil žádný příjemný čichový vjem. Ale na druhé straně ani nepříjemný. Měl jsem pocit, že káva voní trochu dýmově a Janka přidala názor, že jako brambory ve sklepě. Ale nebyl jsem hned u nich, jen jsem se ke sklepě blížil. Nebylo to nic mimořádně negativní, což je vlastně pozitivní.

příprava kávy Powerlogy na DeLonghi La Specialista Maestro

Lepší než Tchibo

Sám se sebou jsem se dohodl, že tuto kávu si na filtr připravovat určitě nebudu. Udělal jsem si tedy espresso. Nebylo dobré, ale nebylo ani zlé, což je vlastně zase celkem fajn. Na jazyk se mi stále tlačí slovo „vysterilizované“. Taková jsou podle mě tato zrna.

Původně v sobě určitě měly více chuťových tónů, ale pražené byly tak, aby zanikly. Většina našinců od kávy nechce ovocnost ani aciditu, a tato káva je napražená přesně tak. Oproti Tchibu, které jsme testovali minulý týden, je o několik poschodí výše. Je výrazně lepší a teoreticky někomu může otevřít cestu k lepším kávám, což je vlastně zase pozitivní.

Celkově se nevím zbavit pocitu, že káva měla větší potenciál, ale pražírny ji šily na míru širokého publika, které chce bohužel něco takového. Toto mi stále chodí hlavou, doslova mi to v ní vrtá. Jde o klasickou konzervativní kávu staré školy, která nenabízí chuťovou nadhodnotu. Je taková průměrná, ale není zlá. Což je vlastně dobré. Bože, dnes jsem krotký.

Powerlogy - připravené espresso

Žádné zázračné vlastnosti

Horší je už to, že tato káva pravděpodobně nemá žádné zázračné vlastnosti, které Powerlogy proklamuje a na které vás láká. Podle mě je její „funkčnost“ stejná jako při desítkách jiných kvalitnějších káv, které na trhu seženete. A i za méně peněz.

Celý tento funkčně-zdravotní trik Powerlogy je podle mě jen o tom, že mnoho běžných lidí předtím pilo černo-černé přepálené kávy. Hořké arabiko-robusty možná i ze starších sběrů zapomenuté v pražičce. Když potom přešli k této méně přepálené, cítili se lehčí a na žaludku jim neseděl takový balvan. No stále to může být ještě lepší: při kvalitních výběrovkách zažívám ještě lehčí a příjemnější pocit, jako po této opěvované léčivé medicíně.

Taktika Powerlogy

Celkově jsem dospěl k závěru, že v Powerlogy sídlí velcí taktikové a stratégové, kteří vědí svou kávu opříst množstvím bájí. Takové Ezopovy dietky. Z kávy, která není nijak zázračná ani čarovná, udělali oberprodukt. Možná ani nevíte, že ji koupíte i v jiné slovenské pražírně a já vám níže přiložím dokonce i link na zahraniční velkoobchod, odkud je.

Trochu jsem však odbočil a vracím se k recenzi. Pokorně přiznávám, že s mlékem, cukrem, MCT olejem, ghí máslem, skořicí, kolagenem, kečupem ani hořčicí jsem tuto kávu nezkoušel. Možná proto se mi nerozvinula její celá krása.

Uděluji jí pět bodů.

Poměr cena/kvalita 2/5

Káva jako taková je poměrně fajn, ale suma 11,90€ za 250 gramů je v tomto případě dost. Za takové peníze bychom už měli být ve sféře výběrové kávy s množstvím zajímavých chuťových tónů.

Na eshopu jiné slovenské pražírny jsme 250gramové balení stejné kávy ze stejné farmy našli za 8,08€, což už mnohem více zodpovídalo nabízené kvalitě. Powerlogy proto udělujeme jen dva body z pěti.

Salvador od Barzzuz na eshopu kavadomov.sk

Transparentnost 3/5

Když jsme před časem recenzovali Kolumbii Jairo Arcila od platformy Kávoholik, vytkli jsme jim, že i když o kávě měli množství informací, na web je nedali všechny. Chceme přitom tlačit na to, abychom lidi tyto informace naučili vyhledávat a aby se o koupi kávy rozhodovali podle nich. Tedy když najdou kávu s množstvím informací o pěstování, sběru, zpracování, ale i o samotném farmáři, je to super. Kávoholik toho uvedl dost, ale dalo se i více. Udělili jsme jim čtyři body z pěti.

Powerlogy udělujeme tři body, protože určitě disponují množstvím informací, ale jejich uvedení pro ně zjevně není důležité. Z obalu se o kávě nedozvíme v podstatě nic, dokonce ani datum pražení – i když vzhledem na čísla 120924 na svaru musíme předpokládat, že byla pražená 12.září 2022 a jde o datum spotřeby, který je vymezen na dva roky od data pražení.

Na webu Powerlogy najdeme i stát, farmu, chuťový profil či nadmořskou výšku pěstování. Na obale není nic z toho. Cítit, že posouvání těchto informací lidem pro ně není důležité, protože jejich publikum to asi nehledá. Asi hledá spíše zázraky skryté v Ezopových bájkách.

Na druhé straně při kávě píší nesmysly jako no additives, no gluten, no palm oil, no sugar a vegan. Toto je za mě totální dezert. Káva s palmovým olejem, haha. Nebo se zeptám jinak: která káva není veganská? Káva je přece rostlina, kávovníkové třešně jsou ovoce. Tedy asi cibetková není veganská, ale že by si to zasloužilo zmiňovat, tak to nevím. Zjevně to však na lidi funguje a je to další z triků, které Powerlogy rádo využívá.

Finca Andalucía

Vkládám sem i odstaveček přímo o farmě, odkud káva pochází. Škoda, že Powerlogy tyto informace neuvádí, ale dají se snadno dohledat. I to jen potvrzuje, že ve své podstatě jde o kvalitní kávu s potenciálem. Pražírny ho však naplno nevyužil – i když předpokládám, že moje slova ho možná pobouří. No můj názor je už jednou takový.

Finca Andalucía funguje jako kávová plantáž od 40.let minulého století. Nachází se na tmavé vulkanické půdě v subtropickém klimatu. Spravuje ji rodina Limovců a kromě odrůd bourbon a pacamara, nabízí i některé další, například mocca či typica. Káva je pěstována v ideálním prostředí ve stínu jiných stromů v přirozeném deštném pralese, což je pro její kvalitu opět jednou plus.

Nuž a plusem je samozřejmě i to, že farma Andalucía je certifikovaná jako organic-rainforest plantáž, kde se nepoužívají žádné chemické látky nebo hnojiva. Průměrná teplota v této oblasti dosahuje 18 stupňů Celsia a průměrné roční srážky až 2800 milimetrů, přičemž v našich českých městech je to pro porovnání jen okolo 600 milimetrů a přes tisícovku se v Česku dostávají pouze horské oblasti. To jen pro zajímavost, kolik vláhy takový kávovník potřebuje.

Průměrná roční produkce farmy představuje 300 jutových pytlů s hmotností 69 kilogramů, tedy dohromady něco přes 20 tun. Jinak řečeno, dost málo. I to je vlastně důkaz, že jde o poměrně unikátní kávu. To proklamované pomalé pražení jí asi velmi nepomohlo. Ale o tom potom.

Design obalu 2/5

Hodnocení designu obalu, respektive jeho krásy, je vždy ve vašich rukách. Tentokrát jste jako čtenáři Blogu o kávě rozhodli, že Powerlogy dostane za obal dva body. Za tento počet bylo 128 z celkového počtu 427 hlasujících.

Powerlogy organic coffee zepředu

Bylo to však velmi těsné, protože za jeden bod hlasovalo 124 z vás. Tři body chtělo udělit 83 z vás, nulu 48, čtyři body 34 a pět bodů 10 z vás.

Mě osobně tendence hlasovat za jeden nebo dva body překvapila. Čekal jsem, že Powerlogy udělíte více bodů. Ale co už. Hlas lidu je mocnější než můj názor.

Celkové hodnocení 23/50

Další zajímavosti

Powerlogy a káva

Majitelem Powerlogy je Dušan Plichta. To je takový ten chlapík, kterého možná znáte z videa, jak si do kávy cpe máslo či MCT olej. Nevěřil bych, že něco takového může na lidi fungovat, ale zjevně funguje. Ale nejdu se vůči tomu vyhraňovat, vždyť já do kávy v létě cpu tonik.

Pátral jsem po tom, jak se Powerlogy ke kávě vlastně dostalo. „Začal jsem distribuovat italskou kávu s tím, že mě to rychle demotivovalo, protože mi nějak neseděla kvalita a strategie prodeje,“ uvedl Dušan ve svém blogu na dusanplichta.com. „Prostě já neumím dělat to, čemu nevěřím, a tak jsem hledal odpovědi.“

Zajímavé byly i další slova. „Dostal jsem se podle mě k jednomu z nejlepších slovenských pražírníků, panu Holišovi v Seredi, a vytvořili jsme Power Coffee, podle těch nejpřísnějších kritérií, které jsem si tvrdohlavě vydupal,“ dodal Dušan Plichta.

Škoda, že jsme se nedozvěděli, jaké nejpřísnější kritéria to byly. Mně toto zase přijde jen jako další z bájí, kterými je Powerlogy známé a všem svým vášnivým čtenářům bych rád připomněl slavný výrok tetičky z Pereše „Nedajte sa ******!“. Doufám, že jste si ten vulgarismus v duchu nevyslovili. Bože chraň.

Stejná káva v jiné pražírně?

Toto, co napíšu teď, je z mého pohledu nejdůležitější. I když se Powerlogy tváří, že po dlouhodobém výzkumu, vývoji a testování vyprodukovalo unikátní zdravou kávu, možná to tak úplně není. Jde o obyčejnou kávu z farmy Andalucía v Salvadoru. Nedopátral jsem se k tomu, zda kávovníky přihnojovali MCT olejem, ghí máslem nebo kolagenem, případně v jejich okolí organizovali biohackingové seance, ale platí, že stejnou kávu z stejné farmy si víte zakoupit i v jiné pražírně.

Píšu to hlavně proto, protože v případě Powerlogy to považuji za důležité: jejich kávu lidé opěvují jako vhodnou pro lidi s histaminovou intolerancí a podobně, přičemž je úplně obyčejná. Taková jako mnohé ostatní. Placebo? To netvrdím, jen nahlas uvažuji.

Stačí trochu pogooglit a ke kávě se dopracujete na zahraničních eshopech, ale i na jednom českém. U nás ji pražila pražírna Barzzuz, ale jak mi v naší instagramové komunikaci potvrdili, už došla. Respektive „momentálně není na skladě“. Avšak našel jsem ji v nabídce eshopu kavadomov.sk. Škoda jen, že tento eshop vypadá jako z roku 1993 (výše jsem dával screenshot), má strašně omezené platební metody a i komunikace z jejich strany je tragikomická. Ale nevadí, kávu jsem objednal a nakonec mi i dorazila. Obě je porovnáme v samostatném článku.

Fíky a čokoláda

Powerlogy při kávě uvádí, že v její chuti jsou „fíky a čokoláda“, druhá pražírna píše o „převládající čokoládové chuti s tóny fíku a limetky“. Powerlogy píše, že plantáž Andalúzie „je už mnoho let ošetřovaná a udržovaná jako ekologická bez používání chemických látek a hnojiv“, kavadomov.sk píše, že „káva je Rain Forest Alliance a Organic (BIO) certifikovaná.“

Oba dva zmiňují nadmořskou výšku 1 400 metrů nad mořem, a když pátráme dál, zjistíme, že farma se nachází v oblasti Ataco regionu Ahuachapán a rostou na ní hlavně tradiční odrůdy jako bourbon a pacamara. Jak jsem už zmiňoval výše. Suma sumárum, je to ta samá káva. Jen to jsem chtěl těmito odstavci říct.

InterAmerican Coffee

Vypátral jsem, že dovozcem kávy do Evropy je společnost InterAmerican Coffee a zakoupit si ji tedy může v podstatě kterákoli pražírna. Více informací o kávě naleznete na stránce interamericancoffee.de, kde se můžete prokliknout i na FACT SHEET a rovněž tak na ponukový lístok. Ten i přikládám:

ponukový lístok InterAmerican Coffee

Takže žádný zázrak. Káva jako každá jiná. Pražená v pražírně, kde praží desítky jiných káv. V Coffee Veronia v Seredi. Jen tato má zázračné vlastnosti a ostatní kávy z Veronie je nemají? Takové smutné.

Nebudu tvrdit, že v podání Powerlogy je to šarlatánství, ale nebudu to ani nepopírat.

Dušanov status

Když se podíváte na profil Dušana Plichty jako majitele Powerlogy a vrátíte se až do prosince, najdete tento status. Díky tomu jsme získali zajímavé zákulisní informace. Byl degustovat tři různé profily pražení, což je vlastně fajn zpráva. Káva se po příjezdu do pražírny vždy profiluje a hledá se optimum. To, že jako majitel si nakonec vybere ten profil, který považuje za nejlepší, je vlastně super.

Dušan Plichta a káva z farmy Andalucía

Kromě toho tam píše, že káva pochází „z vysoké nadmořské výšky“, což už není zcela pravda, protože 1 400 metrů nad mořem je ve světě kávy jen průměr. Etiopské kávy jsou pěstovány často ve výšce přes 2 000 metrů nad mořem. Ale to je pro tento případ jedno.

Dušan však zmiňuje i specifické pražení pro rozklad kyselin a dobré trávení a zmiňuje i pražičku Coffee-Tech (Ghibli R90 Commercial Roaster). To číslo 90 znamená, že se v jedné várce praží 90 kilo kávy. Takovou v Seredi mají a hodně takových velkých na Slovensku asi není. Daří se. Ale to je dobře, vždyť je to slovenská pražírna a to je to, co chceme.

Pomalé pražení

„Najdôležitejšim faktorom je totiž kávu postupne rozvíjať, aby sa v nej za 17 až 21 minút praženia prebehli všetky potrebné procesy rozkladu kyselín a tvorby chuti pre vybrané potreby,“ uvedl Dušan v spomínanom statuse. „Náš Bio Salvádor ako prémiovú plantážnu kávu pre vás pražíme 17 minút, kde teplota zrna nikdy nepresiahne 180 stupňov Celzia.“

Při pomalém pražení se podle něj kompletně rozloží kyseliny a nepodráždí vám to žaludek. Zvláštní jen, že pomalým pražením se kromě Powerlogy ohánějí asi jen komoditní pražírny s průměrnou nebo špatnou kávou. Takové, které chtějí zcela potlačit aciditu a ovocnost a dělat konzervativní kávu.

Z moderních pražíren to tak nedělá nikdo. A zvláštní je i to, že těžký pocit na žaludku přinášejí právě komoditní kávy a ne kávy z moderních pražíren. No tato oblast by si vyžadovala další studie a možná vyjádření nějakého fundovaného experta. Já si tu na Dr. Bukovského hrát nejdu.

Reakce pražiče

Zkusil jsem však oslovit uznávaného slovenského pražiče a předložil jsem mu všechny zmiňované informace. Ten nad nimi jen kroutil hlavou.

„Podívejte se na mistrovství světa v pražení kávy, které zastřešuje SCA. Jsou tam profily od 8 do 12 minut,“ řekl mi pražič, který pro své dobro nechtěl být jmenován. „Pražit 17 minut? To už není pražení, ale pečení nebo pálení. Co se týče rozkladu látek a překyselení organismu, to by se musel vyjádřit někdo jiný. Já však kávu vždy posuzuji podle chuti, a ta je při 17minutovém pražení vždy stejná: přepálená. Praží se tak proto, protože se dosáhne jakási unifikovanější chuť kávy. Přijatelná pro masy.“

I Tchibo praží pomalu

Pomalým pražením se jinak prezentuje i Tchibo, přičemž po jejich kávě mi bylo strašně zle a recenzi jsem nazval „balvan na žaludku“. Ano, je to subjektivní vjem, no Tchibo taky dělá masovou kávu pro širokou skupinu lidí, v které potřebuje zabít celou ovocnost a aciditu. Podle mě je význam a smysl pomalého pražení právě v tomto.

Nic z výše uvedeného však netvrdím a jen se tak zamýšlím. V každém případě si myslím, že pokud by bylo zdravotní tajemství Powerlogy v pomalém pražení, tak jsou stejně zdravé i všechny kávy ze sereďské pražírny (vždyť na to mají technologii i know-how), stejně zdravá je káva Tchibo a mnohé další. Lidé s histaminovou intolerancí a dalšími problémy by měli vyhledávat jen tyto pomalu pražené kousky a jsou za vodou.

Osobně si troufám naznačit, že v pomalém pražení žádný trik není. Jen to Ezopovým dietkám posloužilo jako dobré, a ne velmi snadno ověřitelné, zdůvodnění. Vždyť kdo kromě Királyho by se v těchto věcech někdy vrtal? Mě však neošálí.

Určitě si však rád vyslechnu váš názor a rovněž tak názor erudovaných odborníků na stravu, výživu a cokoliv s tím spojené. V diskusi je prostor.

Závěr

Na závěr se ještě vrátím k bodování. Powerlogy dostalo 23 bodů, ale ta káva měla na víc. Pár jste „stáhli“ vy kvůli obalu, který se vám nelíbil, pár jsme stáhli my za transparentnost, pár za poměrně vysokou cenu a pár za to, že je jednoduše nudná. Pomalé pražení ji trochu uspalo a utlumilo. Bohužel.

A ještě původní otázka: je káva Powerlogy funkční zázrak nebo šarlatánství? Podle mě spíš to druhé, ale posouzení už nechám na každém z vás.

Aké miesto v našom rebríčku zaujalo Powerlogy? Aktuální pořadí hodnocených káv najdete v nabídce jako RECENZE KÁV.

Náš tip: Zasloužíte si pít kvalitní kávu. Tuto nájdete zľavové kódy do nami overených remeselných pražiarní kávy – kliknite tu.

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: recenze kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Následující článek
káva v tehotenstve

Káva v těhotenství: Názor odborníků, který vás překvapí

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

aeropress Alter-Nativ Be:café bezkofeinová káva cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee Hario V60 instantní káva Kofein koťogo káva káva a spánek káva a zdraví káva jako hnojivo Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč mletí kávových zrn mlýnek na kávu moka konvice negativní vlastnosti kávy nespresso obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor Tchibo výběrová káva zajímavosti o kávě zelená káva Zlaté Zrnko

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL