Sobota, 8 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Recenze kávy

Recenze Lucaffé: Když v ropovodu Družba plaveš proti proudu

Ladislav Király Od Ladislav Király
9. června 2023
recenzia Lucaffé
Share on FacebookShare on Twitter

Do recenze, kterou právě začínáte číst, jsme se pustili na základě vašich žádostí. Značka Lucaffé patřila mezi ty, o jejichž zhodnocení jste nás žádali mnozí. V obchodě se nám ji podařilo bez problémů koupit a pustili jsme se do kávového dovádění. Nakonec z toho tedy až takové dovádění nebylo, ale to vám už detailněji vysvětlíme níže. Toto je recenze káv Lucaffé Mr. Exclusive a Classic.

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - zrna

Bodování

Připomeňme si, že v bodování Blogu o kávě může každá káva získat maximálně 50 bodů. Celkem 25 z nich udělí baristé Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), deset udělím já jako šéf Blogu o kávě (@ladislavkiraly), pět udělíme na základě vašich doporučení společně za design obalů a po pěti bodech může káva získat za transparentnost (zda známe její přesný původ a složení) a za poměr cena/kvalita.

Průběžné pořadí všech doposud hodnocených káv naleznete v menu jako RECENZE KÁV. Zkus ochutnat něco z horních pater.

Náš tip: v horním menu webu najdeš novou rubriku SLEVOVÉ KÓDY. Nakup kvalitu z řemeslných pražíren a ochutnej opravdovou výběrovou kávu.

Baristé

Lucaffé Classic 3,5/25

Lucaffé Mr. Exclusive 6,5/25

Podobně, jako při recenzi komoditních káv od Popradské, bychom obě kávy od italského Lucaffé rádi popsali společně a najednou.

Zrna

Co se týká pražení, Lucaffé Classic a Mr. Exclusive mají nastavený velmi podobný stupeň. Obě kávy jsou z našeho pohledu mírně za hranicí toho, co vnímáme jako tmavé pražení. Zrna jsou mírně olejnatá a barva zrn postupně přechází z velmi tmavě hnědé do spálené. Na poměry supermarketové scény jde o klasický stupeň pražení, v porovnání s výběrovými dark roasty je toto pražení o dost tmavší.

Lucaffé Mr Exclusive - pohled na zrna
Lucaffé Classic - pohled na zrna

Co se týká kvality zrna, zrna obsahují relativně málo defektů. Samozřejmě, jde o komoditní kávu, defektů jsme našli v porovnání s výběrovkou množství, avšak oproti některým supermarketovkám jich bylo méně. Mimochodem, objevili jsme i zrnko provrtané škůdcem, a to hned na třikrát. Ze zrn je však jasné, že jde o směs různých odrůd a zpracování. V případě Lucaffé Classic jsou jasně rozlišitelné zrna arabiky a robusty. V případě Mr. Exclusive jde o stoprocentní arabiku.

Lucaffé - provrtané zrnko

Aroma

Obě kávy voní velmi podobně. Zrna Mr. Exclusive voněla oproti Classic před namletím o něco sladší. Připomínala mírně připálený karamel spolu s tabákem a dřevitou aromou. Classic voněla potlačeněji, dřevitě až gumově. Po namletí však Mr. Exclusive působil ostře a nepříjemně, naproti tomu Classic voněla příjemněji (neutrálněji).

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - mletá káva

Cupping

U obou káv v chuti převládaly těžké zemité tóny a tóny tabáku. V případě Classic se na žádném teplotním stupni v kávě neobjevila sladkost ani ovocnost. Kávě dominovala hořkost. Tělo kávy bylo středně těžké a dochuť hořká a dlouhotrvající. Na druhé straně, Mr. Exclusive za tepla a studena nabídl špetku marcipánové sladkosti, která působila vcelku příjemně. Tělo Mr. Exclusive bylo velmi podobně středně těžké jako u Classic. V dochuti převládala hořkost, v jejímž pozadí jsme však pociťovali i sladkost pražených mandlí.

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - cupping

Espresso

Espresso jsme si připravili z obou káv najednou, abychom je věděli hned porovnat. Jako první jsme ochutnali espresso z Mr. Exclusive. Oba nás zaskočil prvotní pozitivní vjem – v kávě se vyskytovala mandlově-marcipánová sladkost. Minusem však bylo, že tato sladkost byla vzápětí překryta hořkostí a zemitostí. Hořkost nepominula ani v dochuti, přetrvávala a prorážela všechny jiné chuťové prvky. Tělo kávy bylo těžké, olejové.

Lucaffé Mr Exclusive - espresso

Hned potom jsme ochutnali espresso z Classic. Espresso chutnalo velmi podobně, avšak oproti předešlému o něco hůře. Absentovala sladkost, která byla přítomná u Mr. Exclusive, výrazná byla hořkost a těžké sirupové tělo.

Lucaffé Classic - espresso

Celkové hodnocení

Kávy od Lucaffé se drží standardu, na který jsme si u supermarketových káv zvykli. Obě kávy jsou méně kvalitním produktem, který se snaží svou (ne)kvalitu kompenzovat tmavším pražením. Jako pozitiva těchto káv hodnotíme přítomnost sladkosti v Mr. Exclusive a poměrně málo defektní zrna. Na druhé straně ani jedna z káv nám nenabídla nic zajímavé či charakteristické. V kávě hledáme chutě charakteristické pro její terroir, zpracování, odrůdu atd, což v obou případech jednoznačně absentovalo.

Detailní body:

Lucaffé Classic: aroma 1 – acidita 0 – tělo 1,5 – dochuť 0,5 – celkový dojem 0,5

Lucaffé Mr. Exclusive: aroma 1,5 – acidita 1 – tělo 1,5 – dochuť 1 – celkový dojem 1,5

Lucaffé Classic a Lucaffé Mr Exclusive - zalitá káva

Já – Ladislav Király

Lucaffé Mr. Exclusive 2,5/10

U mě to tentokrát vypadalo o něco hůře než u baristů. Mě tyto kávy pořádně profackovaly a nevím najít téměř žádné pozitiva.

Po otevření plechovky jsem jako první udělal „pfffff“. Ani nevím proč, ten zvuk ze mě vyšel úplně náhodně po tom, co jsem zacítil vylézající puch. Opět jednou se mi hlavou prohnaly úvahy o tom, proč tohle někdo pije a jak to někdo může považovat za dobrou kávu. Vždyť už ten zápach mě odrazuje.

Následně jsem už začal mít i výčitky, že proč tohle všechno vlastně dělám. Proč se takhle trýzním? Nebylo by lepší pokračovat v pití skvělé kávy a nepřerušovat to něčím takovým, po čem musím ihned čistit mlýnek a jíst něco sladkého, abych přebil pachuť? Místami to už vnímám jako oběť. Vypiju něco hnusného, z čeho mi bude těžko na žaludku, ale opět možná jednomu, dvěma, třem nebo deseti lidem vysvětlím, jaké parametry bychom u opravdu dobré kávy měli sledovat.

Lucaffé Mr Exclusive - detailní pohled na zrna

Silné negativa

U této kávy vnímám hned několik silných negativ. Zápach, který v kávě nechci, přepražená zrna s olejovými stopami a více polámaných zrn. Kromě toho stačí jednoduchý pokus o rozdrcení zrna, který je ve většině případů úspěšný. To je jasný znak toho, že káva je přepražená a tím pádem jsou zrna vysušená. Ještě jsem si ani neudělal espresso a vím, že to bude tragikomedie. To stejné jako všechny ostatní supermarketové, nebo chcete-li, komoditní, kávy.

Přišla řada na přípravu espressa. S manželkou jsme si ho udělali velmi brzy ráno, protože v den testu nás děti vzbudily už v pět. A povím vám, byl to tedy start startů. Když mi do nosu vnikl první čichový vjem, mozek zareagoval okamžitou reakcí „spálená guma“. Drift King of Europe 2023.

Lucaffé Mr Exclusive

Ropovod Družba

Nemůžu si pomoct, ale kromě spálené gumy mi to připomínalo ještě nějaké těžší prvky, i když moc jich už není. Abych to popsal nějak citlivě, měl jsem pocit, že plavu v ropovodu Družba. V protisměru a s otevřenými ústy.

Manželku Janku jsem potěšil donáškou do postele. Romantický počin roku mi však příliš nevyšel. „Vůně mi připomíná čekárnu před zubařkou. A chuť? Tak nějak si představuju chuť odlakovače na nehty,“ řekla mi. Nuže dobře. Proti gustu žádný dišputát.

Když jsem se jí zeptal na to, kolik bodů od 0 do 10 by udělila, řekla -5. Já budu o něco štědřejší. Je to špatná káva a jedna z horších supermarketových, ale rozhodně ne nejhorší. Dávám 2,5 bodu a doufám, že Lucaffé už nikdy v životě nebudu muset ochutnat.

Lucaffé Classic 2/10

Když jsem zbytky kávy Mr. Exclusive z obou šálků vylil do umyvadla, nevypadalo to jinak, jako kdybych tam vylil vypálený motorový olej Shell Helix Ultra 5W-30. Navzdory malému množství vypité tekutiny jsem už začal pociťovat tíhu na žaludku. Mnohým z vás často píšu, že ho už mám odolný a ocelový, ale asi nemám. Tedy v této chvíli bych za to ruku do ohně věru nedal.

První pohled na zrna kávy Classic mi přinesl o něco lepší vjem, jako u Mr. Exclusive, ale možná jen proto, že už bylo po šesté a asi ty zrna díky postupně vycházejícímu slunci vypadaly světlejší. Když jsem si na ně lépe posvítil, vypadaly mírně přepražené, tu a tam olejová skvrnka a opět se daly poměrně snadno rozdrtit.

Lucaffé Classic - pokus o rozdrcení zrn prsty
Takhle jsem rozdrtil zrna mezi dvěma prsty.

Produkt chemického průmyslu

Vysypal jsem si je na hromádku vedle Mr. Exclusive a vypadaly velmi podobně. Do těchto okamžiků lituji, že jsem je raději nevysypal rovnou do koše. K potravinám se sice chovám uctivě a nikdy nic nevyhazuji (Janka by vám věděla říct, co všechno jsem schopný dojíst), ale tohle ani nepovažuji za potravinu. Tohle je nějaký produkt chemického průmyslu, který by měl mít vlastní kontejner na odpad a měl by být označený varováním před toxicitou.

Manželka mě v další fázi dobrodružství nechala samotného a odmítla se dále podílet na těchto monumentálních pokusech. O nic nepřišla, protože červená káva Classic byla aromatem velmi podobná předcházejícímu testovanému dílu a chutí byla ještě blíž k motorovému oleji.

Pravé italské espresso hahaha

Potom jsem si pogooglil a našel jsem, že „tato směs je synonymem pravého italského espressa“. V tom jsem si položil otázku: Proč ještě sakra někdo má pocit, že italská káva rovná se dobrá káva? Nechápu. To je jako se zmrzlinou. Pro někoho je normální frajeřina říct, že „jdu na italskou zmrzlinu“, a přitom Itálii ani nelízla. Já když někde vidím, že „italská káva“, tak utíkám. Jednou o tom napíšu článek.

Lucaffé Classic

Tady dávám dva body a konstatuji, že obě kávy jsou si dost podobné. Jako já s Mr. Properem. Upřímně obdivuji lidi, kteří dokážou říct, že tahle supermarketová je lepší a tahle horší. Všechny jsou totiž ve strašně úzkém spektru přepáleného kávového světa. Když se dívám na flavor wheel, které mám před sebou, tak jsou někde v oblasti medicinal, petroleum, skunky a rubber. Překládat se mi to nechce.

To flavor wheel je jinak super věc a když ho neznáte, podívejte se. Vedle gumy (rubber) následuje pipe tobacco a tobacco, za tím jsou zase různé spálené tóny. Tady někde musí patřit obě tyto lukrativní kávičky. Všechny zajímavé ovocné tóny, které mě baví, jsou na přesně opačném konci kola, a to vlastně hovoří za všechno.

Poměr cena/kvalita 1/5

Plechovku Lucaffé Classic se nám podařilo koupit za 6,42 €. Šlo o 250gramové balení a je to vůbec nejlepší cena, jakou se nám podařilo najít i na webu: dokonce Heuréka uvádí nejnižší cenu 6,50 €.

Podívejme se na to jinak. Narychlo jsem si klikl eshop becafe.sk, kde jsem za 6,50 € našel Brazílii Santos, což je řádově lepší káva. S kódem BLOGOKAVE10 se při ní dostanete dokonce pod 6 €.

Plechovka Lucaffé Mr. Exclusive nás vyšla na 7,90 €. Opět jsem to porovnal s Heurékou a zase se ukázalo, že jsme měli štěstí a nakoupili jsme to velmi dobře. Fresh v tomto směru celkem potěšil a ušetřil nám nějaké drobné. Za takovou cenu si však na zmiňovaném eshopu becafe.sk víte vybrat z více různých kvalitních káv. Navíc u nich víte, odkud pocházejí a dokonce jsou výběrovky, protože mají více než 80 bodů.

Nekvalita za stejnou cenu jako obstojná kvalita. I proto Lucaffé musí být rádo, že mu za poměr cena/kvalita dáváme alespoň bodík.

Tady bych rád přidal i link na rubriku SLEVOVÉ KÓDY, díky čemuž ušetříte ve více výborných slovenských pražírnách a nakoupíte výhodněji než u těchto nesmyslů od Lucaffé.

Transparentnost 1/5

V tomto směru jsou kávy Lucaffé jedna velká bída. Vidět, že to hrají na absolutních kávových neznalců, kterým můžou natřepat co jen chtějí. Cituji: „Pražená zrnková káva Lucaffé Classic je jako stvořená pro milovníky kvalitního espressa. Jedná se o vynikající směs odrůd Arabica 80 % s malým procentem Robusty 20 %. Vyznačuje se příjemně sladkou chutí, středně hustou krémou oříškovohnědé barvy, velkorysým, měkkým tělem a úžasnou aromou. Díky své harmonické chuti se stala ‚Bestsellerem‘ značky Lucaffé.“

O původu kávy nevíme v podstatě nic. Vlastně jen to, že jde o poměr arabiky a robusty 80:20, nu a v případě Mr. Exclusive je to poměr 100:0. Tady ještě píšou, že arabika pochází z Jižní Ameriky, Asie a Střední Afriky. Kdyby napsali, že i ze střední Ameriky, tak pokryjí celý svět, kde se káva pěstuje. Haha. Takže směs všeho odevšad. Typická no name káva.

Udělujeme 1 bod. Za to, že známe alespoň poměr arabiky a robusty.

Lucaffé Classic - detailní pohled na zrna

Design obalu 4/5

Se žádostí o obodování designu této kávy jsem vás oslovil na instagramovém kontě @ladislavkiraly. Tušil jsem, že to nemusí dopadnout nejhůře, ale nakonec jsem i tak zůstal překvapený: ve vašich hodnoceních se nejčastěji objevovaly 4 body, takže Lucaffé si díky vám velmi příjemně polepší.

Design obalu je podle nás velmi důležitý prvek a pomáhá prodávat. Udělováním bodů v této kategorii chceme naše domácí pražírny motivovat k tomu, aby design nezanedbávali. Když kávu kupuje někdo méně znalý, mnohokrát se rozhoduje jen podle obalu. A když ji chce dát někomu jako dárek, tak to platí dvojnásobně.

Celkové hodnocení:

Lucaffé Mr. Exclusive 15/50

Lucaffé Classic 11,5/50

Lucaffé Mr Exclusive a Lucaffé Classic - obaly

Další zajímavosti:

O Lucaffé

Na stránce lucaffe.sk jsem si vyhledal základní informace o společnosti a trochu jsem zmoudřel. Moc se už vlastně ani nedá, haha. Dozvěděl jsem se, že „značka Lucaffé začala psát svou historii v roce 1996, když Gian Luca Venturelli otevřel svou první pražírnu kávy v městečku Padenghe, na břehu Lago di Garda v severní Itálii.“

„Díky řemeslné zručnosti Gian Lucu Venturelliho při pražení kávy a pečlivému výběru dodavatelů kávových zrn, se značka Lucaffé stala známou a oblíbenou nejen v Itálii a Evropě, ale i na jiných kontinentech – Asie, Amerika. Majitel firmy má nejen prsty při výběru kávy na plantážích, při jejím míchání, pražení, ale i při vytváření grafiky a designu obalů.“

Tady někde jsem to přestal číst. Pochopil jsem, že majitel je polobůh a dokáže zastřešit mnoho různých oblastí. Vím, že jsem zlý, ale na všechny ty bludy o „pečlivém výběru zrn“ jsem už kvalitně alergický. Tvl no name komoditní káva ještě nebyla o pečlivém výběru zrn a Ace Venturelli to určitě dobře ví.

Oni tam jinak píšou i to, že „Gian Luca Venturelli osobně ochutnává všechny vzorky kávových zrn a pravidelně navštěvuje plantáže producentů, od kterých kávové zrno nakupuje. Rozhodujícím kritériem je kvalita a chuť kávových zrn.“

Nevěřím, že tomu někdo věří. Realita je totiž taková, že ta káva je fakt špatná. Scusa.

Lekce italštiny

Na stránce lucaffe.sk jsem našel toto: „Ciao amica, ciao amico! Dej si naše lucaffíčko a budeš jako v sedmém paradiso. Protože káva – to je naše grande amore. Vybíráme pro tebe tu nejlepší z celého světa a pražíme ji podle pravé tradizione italiana. V každém šálku, v každém doušku pocítíš la dolce vita. Prego, ochutnej a žij život s Lucaffè.“

Nechcete vědět, jak bych to přepsal, aby to odpovídalo realitě.

Závěr

Lucaffé je podle mě průměrná až podprůměrná komoditní supermarketová káva. Za tu cenu najdete mnohem lepší produkt téměř v každé domácí pražírně. Kašlete na podporování zahraničních firem, podpořte domácí společnosti. V našich končinách máme velké množství řemeslných pražíren kávy, které na to čekají a které to potřebují. Seznam pražíren kávy přikládám tu.

Finito.

Průběžné pořadí všech doposud hodnocených káv naleznete v menu jako RECENZE KÁV.

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: recenze kávy
Ladislav Király

Ladislav Király

Káva mi dlho nechutila. Bol to pre mňa len horký a nepríjemný nápoj, s ktorým som sa nevedel zblížiť. Až som raz čistou náhodou ochutnal výberovú kávu a pochopil som, že káva nemusí byť len horká. Káva môže chutiť.

Veľmi som túžil vykričať to do sveta a dať o tom vedieť všetkým. Preto som si v roku 2019 bookol doménu blogokave.sk a založil tento web.

Záleží mi na tom, aby ste ochutnali kávu zo slovenských pražiarní a touto cestou ich podporili. Tuto nájdete ZĽAVOVÉ KÓDY do najlepších z nich.

Potrebujete poradiť? Napíšte mi na IG @ladislavkiraly.

Následující článek
príprava na cupping

Cupping: Co to je a jakých chyb byste se měli vyvarovat?

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

arabica Be:café bezkofeinová káva bušení srdce po kávě cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso festival kávy filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva intolerance na kofein Kofein koťogo káva káva a spánek káva a zdraví káva s mlékem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje liberica Marián Takáč moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty robusta rozhovor spracování kávy stupně pražení kávy Valerian Hrala výběrová káva zajímavosti o kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL