Sobota, 8 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Recenze kávy

Recenze Segafredo Intermezzo: Když pálíš gumy lépe než Rocco Sifredi

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
10. listopadu 2023
recenzia Segafredo Intermezzo
Share on FacebookShare on Twitter

Možná jste si všimli, že minulý týden žádná nová recenze nevyšla. Byli jsme nemocní? Rozhádali jsme se? Přešli jsme na pití čaje? Ne. Po vašem velkém nátlaku jsme se rozhodli zrecenzovat bestseller italského giganta Segafredo Zanetti – kávovou směs Segafredo Intermezzo. A věřte nebo ne, trvalo nám dva týdny, než jsme v chuti espressa našli něco slovy popsatelné.

Co to bylo? Co má se značkou Segafredo společného Rocco Sifredi? A co Nora Mojsejová? To a spoustu další zábavy vás čeká v následujících řádcích. Toto je recenze Segafredo Intermezzo.

recenze Segafredo Intermezzo - espresso

Bodování

V bodování Blogu o kávě může každá káva získat maximálně 50 bodů. Celkově 25 z nich udělí baristé Filip Lörinc (@chlorofilip) a Gabriela Drenková (@gabrielaa.d), deset udělí šéfko Blogu o kávě (@ladislavkiraly), pět udělíme na základě vašich doporučení společně za design obalů a po pěti bodech může káva získat za transparentnost (zda známe její přesný původ a složení) a za poměr cena/kvalita.

Průběžné pořadí všech doposud hodnocených káv naleznete v menu jako RECENZE KÁV. Zkuste ochutnat něco z horních pater, protože tam někde se nachází pravá kávová zábava.

Náš tip: podívejte se na slevové kódy do řemeslných pražíren kávy.

Baristé Filip Lörinc a Gabriela Drenková 4,5/25

Zrna

O kávě Segafredo Intermezzo se z obalu nedozvídáme téměř nic. Po otevření balíku na nás smutně vykoukla utrápená zrna. Zrna obsahují vysoké množství defektů a jsou velmi nekonzistentně upražená. Mezi zrnky najdete tmavé, ale i světlé kousky. I ty nejtmavší však nejsou signifikantně olejnaté a přepálené.

pohled na zrna Segafredo Intermezzo

Aroma

Po aromatické stránce jsme v Segafredo Intermezzo našli jen jeden jediný tón – tón spálených pneumatik. Mletí kávy tak připomínalo automobilové závody. Spa-Francorchamps.

Segafredo Intermezzo - mletá káva

Cupping

Během cuppingu se všude navôkol šířila vůně spálené gumy a nám se do ochutnávání vůbec nechtělo. Chuť byla nakonec méně nepříjemná než aróma. Sice jí dominovala hořkost, objevili jsme v ní i pár sladkých oříškových tónů připomínajících vlašské ořechy. Káva nám nenabídla žádnou aciditu či ovocnost. V dochuti byla hořká a na jazyku poměrně těžká.

Segafredo Intermezzo - cupping
Segafredo Intermezzo - fotka z cuppingu
Segafredo Intermezzo

Espresso

Při nízké teplotě extrakce se ze Segafredo Intermezzo dalo vytáhnout obstojné italské espresso. Hořkost nás úplně neodrovnala a my jsme tak mohli v šálku dolovat to málo příjemných chutí. Z příjemných chutí jsme objevili lískové oříšky a kakao. Dochuť kávy však zanechávala na jazyku nepříjemnou hořkost po velmi dlouhou dobu.

Celkový dojem

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře. Tedy, pokud nejste Starbucks Dark roast. Segafredo Intermezzo je průměrná supermarketová směs neznámého původu. Zrno má nízkou kvalitu, no stupeň pražení ho dělá jakž takž pitelným. Dominuje mu hořkost, je fádní a nudné.

Detailní body: aróma 0,5 – acidita 0,5 – tělo 1,5 – dochuť 1 – celkový dojem 1.

Segafredo Intermezzo - espresso

Ladislav Király 1,5/10

Od okamžiku, kdy jsem ve stories na Instagramu informoval o blížícím se testu kávy Segafredo Intermezzo, začali jste mě bombardovat zprávami. Prý něco takového jsem ještě určitě nepil. Téměř všechny názory se nesly v tom duchu, že káva patří mezi nejhorší na trhu.

Otevření balíčku a vysypání zrn na kuchyňskou desku mi to de facto potvrdilo. Ihned bylo zřejmé, že jde o zrna velmi nízké kvalitativní třídy. Mnoho z nich bylo poškozených a zlomených, byl to doslova defekt vedle defektu.

Segafredo Intermezzo - detail zrn

Max Verstappen

Velmi zvláštní bylo i pražení, které mi nápadně připomínalo Eduscho Espresso Intenso: některé zrná jsou velmi tmavé, některé světlé. Na některých byly i olejnaté skvrny značící přepražení a celkově to vonělo jako když ležíte metr vedle startujícího Maxa Verstappena.

Řekl bych, že v Segafredu se s tím nějak ne*rali. Mám pocit, že cílí na takovou cílovou skupinu, která toho o kávě moc neví a je jí to úplně jedno. Nebo jsou to jednoduše fanoušci motoršportu? Hmm… možná je třeba tyto zrná v neděli o 14:00 rozsypat k „efjednotce“ a zážitek bude o to intenzivnější.

Mezitím, co jsem si zrná fotil, se manželce Jance podařilo uspat dceru. Nastal tedy problém; nemohl jsem je začít mlít, protože kdyby po zlobě ze strany Segafreda přišla i zloba ze strany Janky za probuzení Soničky, asi bych to neustál.

Zrna na balkóně

Druhý problém byl v tom, že zapáchající zrná jsem nemohl nechat v bytě, ne všichni jsou u nás fanoušci motoršportu. Balíček se už nedal opätovne zavřít a přistoupil jsem tak k řešení, že ho vyložím na balkón. Janka to odsouhlasila, jenže netušila, že ho položím do blízkosti sušícího se prádla. Ještě jen toto byla zkáza.

Okamžik O, kdy jsem se konečně mohl pustit do degustace, nastal po více než hodině. Janka mi popřála dobrou chuť a uštipačně dodala „nazdravíčko“. Vzápětí připomenula, že takové kávy můžu ochutnávat i večer, protože hodně z nich nevypiju a nenaruší mi spánek. Netušila, že toto já vyplivnu sťa someliér.

Sorry za nechutnost.

Kávu jsem si připravil na automatu Eletta Explore od De’Longhi. Vyšel mi nápoj s poměrně bohatou crémou, ale jinak to tedy nebylo bůhvíco. Po prvním doušku mě stočilo od hořkosti a vlastně nic jiného, než tu hořkost, káva ani nenabídla. Spálená guma se neráta. I dochuť byla extrémně nepříjemná, ale o něco méně než při robustě od Eduscha, kterou jsme recenzovali nedávno.

Dávám tedy jeden a půl bodu. Číslem 1,5.

Segafredo Intermezzo - mňam

Transparentnost 0,5/5

Zdá se, že Segafredo si vzalo příklad od firmy Eduscho, jejíž kávu jsme recenzovali v minulém díle. Obal kávy uvádí informace o arómatu kávy, intenzitě, těle a dochuti. Avšak v Segafredu jaksi zapomínají informovat své zákazníky o tom, co pijí. Zatímco si pravý kávíčkař slastně pochutnává na skvělém italském „pressku“, nezajímá ho, odkud k němu káva přišla.

Po chvilce googlení zjišťujeme, že Intermezzo obsahuje 60 procent arabiky a 40 procent robusty z Brazílie. To by v našem hodnocení stačilo na 1,5 bodu. Podobně jako Eduschu strháváme jeden bod za to, že v Segafredu pravděpodobně nepovažují informaci o původu jejich produktu za dostatečně důležitou na to, aby ji uváděli na svých obalech.

Poměr cena kvalita 1,5/5

Půl kila tohoto italského skvostu jsme v supermarketu koupili za 9,99 eura. Přes některé internetové obchody seženete kilo Intermezza i za neuvěřitelných 8,40€ a s kódem BLOGOKAVE10 ještě levněji. Ne, to byl vtip. Nekupujte ho ani za 8,40€.

Avšak cenový rozdíl mezi supermarketem a eshopy je tak propastný, že nás supermarket pravděpodobně pořádně oškubal. Intermezzo nás sice nepotěšilo, no pokud si představíme, že je jeho cenovka někde uprostřed supermarketové a eshopové reality, musíme mu udělit 1,5 bodu.

Dizajn obalu 0/5

Nestává se to často, ale anketa s vašimi odpověďmi týkajícími se hodnocení obalu byla přeplněná nulami. Segafredo jste vůbec nešetřili a mnozí z vás jeho obalu udělili mínusové body. Na druhé straně se mezi odpověďmi objevovaly i jednotky a dvojky. Drtivá většina hlasů patřila hodnocení nula celých nula celých nula, proto s pukajícím srdíčkem udělujeme nulu.

Možná kdyby dali na obal nějakou pneumatiku Pirelli, byli byste štědřejší.

Celkové hodnocení 8/50

Segafredo Intermezzo - obal

Další zajímavosti:

Rocco Sifredi nebo Rocco Segafredo?

Ti zralejší z vás určitě slyšeli jméno Rocco Sifredi. Italský milovník života a všeho živého se vlastním jménem vůbec nejmenuje Sifredi. Jeho rodné jméno je Roco Tano. Z utajených zdrojů jsme zjistili, že jméno Sifredi, které si osvojil, je odvozeninou rodiny italských příjmení Seganfredo, Segafredo, Segafreddo, Seganfreddo a Siffredi. Fantazie.

Proč si toto jméno vzal, jsme nezjišťovali. Možná chtěl být spojený s tímto italským gastropornem a možná jen podobně dobře pálil gumy.

Nora Mojsejová

S nedávnou recenzí na kávu od Eduscho se neslavně spojila slovenská ikona Eva Máziková. V reklamě popíjela Eduscho až tak oduševněle, že ztratila slova. A co má se Segafredem společného Nora Mojsejová? Vůbec nic. Když se však zamyslíte hlouběji, určitě si vzpomenete na jeden z nejvirálnějších výroku této legendy: „Ľudia, nedajte sa oje…“ Po překladu do spisovné řeči: „Ľudia, nedajte sa okabátiť.“

Nora žila dlouhé roky na Pereši. Pereš je částí Košic. My tyto řádky píšeme v Košicích. Náhoda? Nemyslíme si. Víme totižto, na co Nora tímto výrokem narážela. Nám všem by mělo záležet na tom, co konzumujeme. Měli bychom se zajímat o to, odkud pocházejí produkty, které končí v našich žaludcích. Proto, lidé, nenechte se okabáti a následujte Norino poselství. Tedy, nekupujte kávu nejasného původu.

Závěr

Segafredo Intermezzo pohorelo v našem recenzním testu, ale v italské pražírně neshořelo úplně na uhel. Nad italským espressem jsme se zdviženým malíčkem dumali téměř dva týdny. Těžké dva týdny měly jediný výsledek. Osm bodů.

Kde v recenzním žebříčku se nachází recenzovaná kávička Segafredo Intermezzo? Pojďte to zjistit. Průběžné pořadí všech doposud hodnocených káv najdete v menu jako RECENZIE KÁV.

Náš tip: ochutnejte pořádnou řemeslnou kávu a k supermarketovým se nikdy nevrátíte. Klikněte TU a zobrazí se vám slevové kódy.

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: recenze kávy
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahojte! Volám sa Filip. Niekoľko rokov som pracoval s kávou ako barista. Za barom ma dnes nájdete len zriedka. Venujem sa “online baristike” pre Blog o káve. Testujem kávy, príslušenstvo a objavujem možnosti a hranice výberovej kávy. Okrem toho sa venujem praženiu kávy pre svoj vlastný projekt Brewing Something a pre košickú pražiareň Melody Fine Roastery. Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi napísať na instagrame :)

Následující článek
čo je to batch brew

Co je to batch brew?

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

arabica Be:café bezkofeinová káva bušení srdce po kávě cappuccino Coffeein cold brew dripper espresso festival kávy filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva intolerance na kofein Kofein koťogo káva káva a spánek káva a zdraví káva s mlékem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje liberica Marián Takáč moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty robusta rozhovor spracování kávy stupně pražení kávy Valerian Hrala výběrová káva zajímavosti o kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL