Věděli jste, že Rwanda donedávna zakazovala jiné zpracování kávy než promyté? Každý musel kávu zpracovat tzv. mokrou metodou. Dnes tu však máme Rwandu Rugali Natural, což značí, že byla zpracována naturální, tedy suchou metodou.
Zrnko pochází ze zpracovatelské stanice Rugali vedené člověkem jménem Josue Dusengiyumva. Ta se zapsala do historie jako první v Rwandě, která exportovala naturálně zpracovanou kávu. Do té doby se v zemi výlučně preferovala mokrá metoda. Rugali to změnilo a díky tomu máte možnost ochutnat něco opravdu výjimečného.

Náš tip: Kávu Rwanda Rugali Natural najdete na eshopu becafe.sk, k dispozici je v pražení na espresso i na filtr.
Funky filtr plný ovoce
Tato Rwanda má pořádný šmrnc. Ve vůni i chuti je funky, šťavnatá a sladká. Hned na úvod se představí vůní tropického ovoce. V chuti se za horka objevuje peckové ovoce, které se při chladnutí proměňuje na sladkost ananasu a příjemnou jablečnou aciditu.

Káva má minimální hořkost a vyniká svou šťavnatostí a sladkostí. Má středně těžké tělo a jemně sirupovou texturu. Je to filtr pro každého, kdo se nebojí ovocnosti a hledá hravé funky kávy s výrazným charakterem.
V portfoliu pražírny Be:Café je Rwanda Rugali dlouholetou stálicí, kterou si oblíbilo množství zákazníků. Kromě verze na filtr ji dostanete praženou i na espresso.

Když se rozhodnete pro filtr, tady je můj doporučený recept:
16 g kávy
240 ml vody (92 °C)
Středně hrubé mletí (24 kliků na Comandante)
Nálevy:
- 0:00–0:30: 50 ml (prudký krouživý nálev, promíchejte celým dripperem)
- 0:30–1:00: do 140 ml (krouživý nálev, promíchejte celým dripperem)
- 1:00–1:15: do 190 ml (krouživý nálev, bez míchání)
- 1:15–1:30: do 240 ml (nálev do středu, bez míchání)
Celkový čas extrakce: cca 2:40

Pojďte nakoupit
Rwanda Rugali Natural od Be:Café nezklame ani toho největšího kávového fanatika. A nestojí moc, protože balíček na filtr i espresso je naceněný na 11 € a se slevovým kódem BLOGOKAVE10 se dostanete na 9,90 €. Fantazie.








