Sobota, 8 listopadu, 2025
sk Slovenčina cs Čeština
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty
No Result
View All Result
Blog o káve
sk Slovenčina cs Čeština
No Result
View All Result
Domů Představení nových káv

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

Filip Lörinc Od Filip Lörinc
25. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa
Share on FacebookShare on Twitter
Spolupráce

Kávové blendy jsou mezi milovníky kávy často opovrhované a zatracované. Kávová směs však nemusí být jen nudnou kávou namíchanou tak, aby prodejce zakryl nedostatky jednotlivých složek. Blend může být symfonií chutí několika kvalitních káv, které se správně doplňují a vytvářejí něco nového a zábavného. Přesně to je případ dvojice novinek od pražírny Coffeein: Punk Unicorn a Sweet Unicorn.

Obě směsi vznikly ze stejných zrn, ale rozdílné pražení jim dalo úplně jiný charakter a využití. Jdete je s námi ochutnat? Na své si přijdou fanoušci espressa i filtrované kávy.

Sweet Unicorn a Punk Unicorn od Coffeeinu

Z čeho jsou jednorožci namíchaní

Jak jsme zmiňovali výše, oba blendy se skládají ze stejných složek. Kolumbie, která fermentovala s marakujou, přináší šťavnatou tropickou ovocnost, džemovou sladkost a funky efekt, který pocítíte v aroma i chuti. Promytá Keňa kávě dodává čistotu, jiskřivou ovocnost a jemné čajové tóny, které drží funky Kolumbii na uzdě.

Rozdíl mezi Punk Unicorn a Sweet Unicorn spočívá v pražení. Punk Unicorn je pražený na stupeň City+, díky čemuž se hodí na přípravu takzvaného moderního espressa. Sweet Unicorn je světlejší, pražený na stupeň City a nejlépe vynikne při přípravě filtrované kávy. Tak co, jste ready na pořádnou marakujovou jízdu?

Punk Unicorn od Coffeeinu - zrno

PUNK UNICORN (espresso): bláznivé tropické espresso

Punk Unicorn chutná na espressu jako absolutní ovocná bomba. Marakuja hraje v chuti hlavní roli. Sekundují jí ovocné tóny pomela a žlutého melounu spolu s cukríkovou sladkostí a jemnou karamelovou hořkostí v závěru. Tělo espressa je středně těžké a textura krásně šťavnatá. Dochuť je dlouhá a kromě karamelu v ní znovu pocítíte marakuju.

Punk Unicorn od Coffeeinu - mletá káva

Pokud hledáte přesně takové bláznivé espresso, připravte si Punk Unicorn pomocí tohoto receptu:

Recept – moderní espresso (Punk Unicorn)

  • Vstupní dávka: 20g (v závislosti na kapacitě tvého sítka)
  • Výtěžek: cca 50-60 g
  • Ratio: 1:2,5 až 1:3
  • Teplota vody: 93 °C
  • Čas extrakce: cca 27-30 sekund
  • Tlak: 9 barů
Punk Unicorn od Coffeeinu - espresso

SWEET UNICORN (filtr): tropický koktejl s dávkou chuťové čistoty

Světlejší roast nechá v kávě Sweet Unicorn vyniknout čistotu a jiskřivou ovocnost keňské kávy. Ta filtru dodá jemné citrusové tóny a příjemnou dochuť připomínající zelený čaj. V chuti však najdete i výrazné stopy kofermentované Kolumbie. Ta z ní udělá tropický koktejl, kterému od začátku až po konec velí tóny marakuji.

Za horka pocítíte džem z tropického ovoce, pomelo a zelený čaj. Chladnutím se do popředí dostane čerstvá marakuja, limetky a sladkost třtinového cukru. Káva ještě více „zešťavnatí“ a nabere na ovocnosti. Po celou dobu si zachová středně těžké tělo a šťavnatou texturu a vy ji nebudete umět přestat pít. To vám slibujeme!

Sweet Unicorn od Coffeeinu - zrno

Pokud si ji chcete připravit co nejlépe, klidně se odrazte od našeho receptu.

Recept – Hario V60 (Sweet Unicorn)

16 g kávy
22 kliků Comandante (střední hrubost mletí)
240 ml vody (93 °C)

Sweet Unicorn od Coffeeinu - příprava

Postup zalévání:

0:00 – 0:30: 40 ml vody (krouživý nálev a zamíchání celým dripperem)
0:30 – 1:00: do 140 ml (krouživý nálev, bez míchání)
1:00 – 1:30: do 240 ml (krouživý nálev, malé zamíchání dripperem na závěr)

Výsledný čas extrakce: cca 2:30

Sweet Unicorn od Coffeeinu - filtrovaná káva

Takhle se má blendovat

Blendy nemusí být jen nudnými směskami zbytků, které samy o sobě nechutnají dobře. Mohou být zábavné, komplexní a chutné. Punk Unicorn a Sweet Unicorn jsou skvělým spojením kofermentovaného zrna, které by samo o sobě mohlo být příliš výrazné, a čisté promyté Keni, která ho vyvažuje. Keňa tak jednorožce doslova drží na uzdě a z obou blendů dělá mimořádně zajímavé kávy pro milovníky espressa nebo filtru.

Chcete si je doma porovnat nebo jste si už svého favorita vybrali? Mrkněte na eshop pražírny Coffeein coffeein.sk a při nákupu použijte slevový kód BLOGOKAVECZ10. Ať je váš den alespoň tak barevný jako hříva jednorožce.

0x Super článok
Speciální nabídka

Štítky: Coffeein
Filip Lörinc

Filip Lörinc

Ahoj! Jmenuju se Filip. Několik let jsem pracoval s kávou jako barista. Za barem mě dnes najdete jen zřídka. Věnuju se „online baristice“ pro Blog o kávě. Testuju kávy, příslušenství a objevuju možnosti a hranice výběrové kávy. Kromě toho se věnuju pražení kávy pro svůj vlastní projekt Brewing Something a pro košickou pražírnu Melody Fine Roastery. Pokud máte nějaké otázky, neváhejte mi napsat na Instagramu :)

Následující článek
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

Please login to join discussion

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

VAŠE SLEVOVÉ KÓDY

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
Alan Jarrar a Kalliopé Jarrar Theodorakaku - STAV SE Espresso Bar

Nejlepší kavárna v Česku: Cenný titul ECTA získal brněnský STAV SE Espresso Bar

26. října 2025
Punk Unicorn od Coffeeinu - príprava espressa

Sweet Unicorn a Punk Unicorn: Zábavné marakujové blendy od Coffeeinu

25. října 2025
Blog o káve

Ochutnejte kávu z řemeslných pražíren a k té supermarketové se už nevrátíte.

Naše sociální sítě

KATEGORIE ČLÁNKŮ

  • Druhy kávových nápojů
  • Exkluzivní
  • Kavárny
  • Kávovary
  • Kávové trendy sociálních sítí
  • Kávový blogger
  • Metody přípravy
  • Ostatní
  • Pojď ochutnat řemeslnou pražírnu
  • Představení nových káv
  • Recenze kávových kapslí
  • Recenze kávy
  • Recepty
  • Zajímavá fakta o kávě
  • Zdraví

ZNAČKY

Be:café bezkofeinová káva cappuccino chemex cibetková káva Coffeein cold brew cupping kávy dripper děti a káva espresso filtrace vody filtrovaná káva french press Goriffee instantní káva Kofein kopi luwak koťogo kyselina chlorogenová káva káva a spánek káva a zdraví káva s kardamomem Kávoholik kávovar kávové kapsle kávové nápoje Marián Takáč Miroslav Boltvan moka konvice negativní vlastnosti kávy obal kávy Popradská káva Pozitivní vlastnosti kávy pražení kávy pěstování kávy příprava kávy Ready After recenze kávy recepty rozhovor výběrová káva zajímavosti o kávě závislost na kávě

TOP ČLÁNKY

pražírna Labcafe - interiér

Řemeslná pražírna Labcafe z Rakovníka: Most mezi klasickou a výběrovou kávou

8. listopadu 2025
Zrnka z hrnka - chřibská pražírna

Zrnka z hrnka – chřibská pražírna: Řemeslná káva a keramické hrnky z Vřesovic

4. listopadu 2025
Ladislav Király - kávy od Piráta

Kávy od Piráta jsou jako dvě hrozny: Dostali jsme K.O. v prvním kole

31. října 2025
Back in Black od BeCafé - príprava espressa

Back in Black: Nová velmi levná kvalitní espresso směs od Be:Café

27. října 2025
  • Ceník
  • Zásady ochrany osobních údajů

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL

Spravovat souhlas
K poskytování těch nejlepších zkušeností používáme technologie, jako jsou soubory cookie pro ukládání a/nebo přístup k informacím. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje.
Funkčné Vždy aktivní
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Upravit
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Blog o kávě
  • Slevové kódy
  • Všechny články
  • Pražírny
  • Defekty

Copyright © 2025 Blogokave.cz - Všechna práva vyhrazena. Vyrobeno Creawise.DIGITAL