V novém experimentu jsme se inspirovali instagramovým videem, v rámci kterého si neznámý člověk udělal kávu v moka konvičce na dvakrát. Poprvé normálně z vody a podruhé z už vyextrahované kávy.
„Vznikl z toho strašně silný kávový koncentrát a nápoj byl velmi hustý,“ řekla naše kolegyně Olivia (@oliviaannvojar), která pokus realizovala. „Nechutnal mi a nedopila jsem ho, ale umím si představit, že po dopití celého šálku bych měla energie víc než je třeba.“

V kávě prý byly i náznaky příjemné chuti, ale bohužel velmi slabé: „Našla jsem minimum sladkosti a trochu jemné acidity, ale všechno to přebíjela extrémně hořká dochuť. Místy mi to připomínalo sirup na kašel.“
Dalším negativem prý byla příliš silná, výrazná a nepříjemná vůně, která člověku neulahodí. „Velké presso na druhou, jak jsme tento nápoj nazvali, tedy v testu neobstálo,“ dodala Olivia.
Při pokusu jsme využili kávu Nový Standard od Coffeeinu. Jde o konzervativní směs určenou pro kávomily starší školy. Káva je moka konvičce doslova šitá na míru, jen ji netřeba dělat na dvakrát.
PS: při nákupu Nového Standardu, ale i dalších káv z eshopu coffeein.sk, využijte slevový kód BLOGOKAVE10.








